Сенсація

Агітували співпрацювати з окупантами: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру представницям російського «союза матєрєй»


Вересень 30
18:06 2024

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, причетність фігуранток до вчинення злочину проти основ національної безпеки України встановили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області. Так, оперативники дізналися, що у липні 2022 року 43-річна та 44-річна жінки добровільно вступили до місцевого осередку «громадської організації» країни-агресора «союз матєрєй». Після цього вони почали брати участь у проросійських масових заходах та всіляко проводити інформаційну роботу, спрямовану на підтримку як дій окупаційної адміністрації, та й загалом рф.

Зокрема кіберфахівці, у тому числі за участі аналітиків обласного главку поліції, з’ясували, що у період із липня по вересень 2022 року зловмисниці систематично у публічних місцях розповсюджували тематичну друковану продукцію. Агітаційні газети та буклети містили інформацію, спрямовану на підтримку держави-агресора, зокрема, й заклики до мешканців області отримувати російське громадянство та користуватися послугами окупаційної влади. Крім цього, фігурантки публічно заперечували збройну агресію рф проти України, за що отримували оплату в російських рублях.

Слідчі відділу поліції №1 (Дніпровський) Херсонського районного управління поліції кваліфікували протиправні дії зловмисниць за ч. 6 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Нині за погодженням із обласною прокуратурою фігуранткам заочно повідомлено про підозру в антиукраїнській діяльності. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації

поліції Херсонської області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Представники ДСНС взяли участь у міжнародному семінарі з питань цивільного захисту ЄС

Прочитайте повну статтю

«Якщо важкого пораненого довезли до шпиталю, він повинен вижити», – лікар-хірург ДПСУ

Прочитайте повну статтю

Представники різних конфесій спільним молитовним заходом вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру

Прочитайте повну статтю

За свободу України віддав життя митник Ігор Кондратюк

Прочитайте повну статтю

Судові справи, які сформували правовий ландшафт приватизації, озвучили експерти

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 84 від 30 вересня...

Прочитайте повну статтю

Агітували співпрацювати з окупантами: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру представ...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь