Автори 11 журналістських матеріалів отримали нагороди всеукраїнського конкурсу робіт на тему децентралізації


Грудень 08
18:08 2021

8 грудня у онлайн-форматі відбулося нагородження переможців щорічного Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» 2021 року.

«Децентралізація – це потужний рух всієї країни до успіху. Реформа складна, але маємо доносити її суть до людей, бо в ході цих змін широкі повноваження і значні ресурси переходить на місця. У цій комунікації важко переоцінити допомогу регіональних ЗМІ, які висвітлюють досягнення і проблеми реформи, інформують про стан справ у регіонах і громадах», - сказав під час нагородження переможців конкурсу Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Вітаючи переможців, Вахаг Мурадян, заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні, зазначив:

«Ми пишаємося своєю причетністю до змін в Україні, які стали можливими завдяки децентралізації. Рада Європи багато уваги приділяє роботі зі ЗМІ. Вважаємо, що це дуже важливо, бо журналісти не просто допомагають висвітлювати хід реформи - пишучи про розвиток місцевого самоврядування, вони документують історію успіху країни».

В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад і територій, голова конкурсної комісії, повідомив, що цього року члени конкурсної комісії оцінили 274 роботи, з них 11 отримають нагороди, які поїдуть до їхніх авторів у 9 областей: Вінницьку, Донецьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Одеську, Полтавську, Сумську, Херсонську та Хмельницьку.

«Кожен ваш матеріал - це не тільки віддзеркалення цікавих подій, позитивних змін у громадах, а й аналіз та критичний погляд зсередини, що дуже важливо для нас», - сказав В’ячеслав Негода.

Список переможців конкурсу 2021 року:

У номінації «Онлайн-публікація»:

У номінації «Стаття у друкованому ЗМІ»:

У номінації «Радіоматеріал»:

У номінації «Відеоматеріал»:

Загалом за 6 років проведення конкурсу конкурсна комісія відзначила 72 роботи. Лідерами за кількістю робіт-фіналістів є Одеська, Сумська та Черкаська області (по 5 у кожній). Фіналістів за цей час не було лише у Волинській області.

Міністерство розвитку громад і територій проводить конкурс у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні»; ГО «Інтерньюз-Україна»; Координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

У дев’яти регіонах за цією ж методологією запровадили обласні конкурси, які проводяться Вінницькою, Дніпропетровською, Полтавською, Сумською, Харківською, Хмельницькою, Херсонською, Чернігівською обласними радами та Донецькою ОДА ВЦА.

Зверніть увагу! На порталі «Децентралізація» є окремий розділ «Журналісти»: https://decentralization.gov.ua/journalists.

Кожен регіональний журналіст, що створює матеріали на тему місцевого самоврядування та децентралізації, або журналіст, який працює у окремій громаді, може сформувати свій профіль і співпрацювати з порталом.

Така співпраця – це додаткові можливості для журналістів, які хочуть більше працювати над темою місцевого самоврядування, розвивати себе як експертів у висвітленні питань децентралізації, співпрацювати з донорами і з усіма, хто потребує медійної підтримки у роботі з громадами.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь