Сенсація

Центральні державні історичні архіви України, м. Київ та м. Львів долучилися до співробітництва з корпорацією FamilySearch International (США)


Листопад 22
09:06 2021

19 листопада 2021 року за участі Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова директор Центрального державного історичного архіву України, м. Київ Олег Бабенко та директор Центрального державного історичного архіву України, м. Львів Олеся Стефаник підписали договори про співробітництво з корпорацією FamilySearch International (США). Від FamilySearch був присутній офіційний представник корпорації в Україні – Олександр Січкаренко.

Цей захід став результатом домовленостей, досягнутих Головою Державної архівної служби України Анатолієм Хромовим під час консультацій 3–6 листопада 2021 року з відповідальними менеджерами корпорації FamilySearch International (США) в Парижі (Франція).

З дати укладення Укрдержархівом Меморандуму про співробітництво з FamilySearch до співпраці з цією установою долучилося вже дев’ять державних архівів України. До кінця року планується підписання ще не менше трьох таких договорів.

Довідково: 2 червня 2020 року Голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співробітництво між Державною архівною службою України та корпорацією FamilySearch International (США), метою якого є оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи.

Станом на початок листопада 2021 року угоди про співробітництво з корпорацією укладено державними архівами Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Чернівецької, Чернігівської областей

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

В яких випадках варто звертатися до Моторного (транспортного) страхового бюро України?

Прочитайте повну статтю

Рятувальники завершили роботи на місці ворожого авіаудару у місті Суми

Прочитайте повну статтю

Інформація щодо ситуації з погіршення якості повітря у Києві!

Прочитайте повну статтю

Росіяни вбили трьох жителів Донеччини, ще вісім зазнали поранень

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Артем Макаров: врятував хлопчика, якого хотіли втопити

Прочитайте повну статтю

Харківщина: внаслідок обстрілів постраждало семеро людей

Прочитайте повну статтю

Оголошено конкурс на посаду Генерального директора Укроборонпрому

Прочитайте повну статтю

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ відзначив Всесвітній день забезпечен...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь