ЦВК ухвалила рішення про відновлення функціонування ДРВ у частині обліку постійних виборчих дільниць


Вересень 20
18:03 2024

Центральна виборча комісія продовжує проводити системну та послідовну роботу щодо відновлення функціонування Державного реєстру виборців з врахуванням сучасних безпекових викликів.

Так, у 2022 та 2023 роках Комісія вжила необхідних технологічних та організаційних заходів, спрямованих на його відновлення. Зокрема, 22 грудня 2023 року ЦВК ухвалила рішення про відновлення функціонування автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи “Державний реєстр виборців” у частині періодичної актуалізації (періодичного поновлення) бази даних ДРВ. На сьогодні зазначене функціонування АІКС Реєстру повністю відновлено.

Водночас у процесі реалізації цього рішення було виявлено понад 11,5 мільйонів випадків зміни виборчої адреси виборців, що становить понад 33% записів про виборців у базі даних Реєстру. Також установлено близько 33 тисяч випадків перейменування та понад 3 тисячі – найменування нових вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків тощо). Окрім того, під час обробки відомостей періодичного поновлення виявлено майже 87 тисяч нових житлових будинків, яким присвоєно номери і які не віднесено до меж жодної виборчої дільниці, утвореної на постійній основі.

Також, за наявною в Комісії інформацією, на сьогодні зруйновано або пошкоджено понад 7,5 тисяч приміщень для голосування та/або приміщень ДВК.

Крім того, з набранням чинності Законом України “Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України”, низка населених пунктів змінили свій статус.

Тому на сьогодні потребує актуалізації інформація щодо близько 14 тисяч виборчих дільниць, утворених на постійній основі, що становить 43% від загальної їх кількості, що обліковуються в Реєстрі.

Відтак під час сьогоднішнього засідання ЦВК ухвалила рішення про відновлення функціонування автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи “Державний реєстр виборців” у частині обліку виборчих дільниць, що існують на постійній основі. При цьому він відбуватиметься без участі органів ведення Реєстру, що не функціонують через бойові дії на відповідній території або її тимчасову окупацію російською федерацією.

Окрім того, районні військові адміністрації, районні у місті Києві державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад міст, які до набрання чинності Законом України “Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України” були віднесені до категорії міст обласного значення, крім тих, що тимчасово не здійснюють свої повноваження через бойові дії на відповідній території або її тимчасову окупацію рф, протягом трьох місяців з дня прийняття цієї постанови мають забезпечити надання органам ведення Реєстру відомостей, а також документів або їх копій, необхідних для формування відповідних подань.

Також Комісія визначила відповідні завдання органам ведення та регіональним органам адміністрування ДРВ, а також Службі розпорядника Державного реєстру виборців Секретаріату ЦВК.

Пресслужба Секретаріату Комісії

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Укрзалізниця запускає Wi-Fi у поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+

Прочитайте повну статтю

Від Закарпаття до Донеччини. Верховна Рада схвалила перейменування понад 300 населених пунктів

Прочитайте повну статтю

На РАУ оцінять тіньовий звіт про правосуддя

Прочитайте повну статтю

​В роботі ХХ чергового з'їзду суддів України оголошено перерву

Прочитайте повну статтю

Дмитро Лук’янов узяв участь у Х Львівському форумі «Українська кримінальна юстиція у пост/воєнн...

Прочитайте повну статтю

До уваги громадян, які планують перетинати кордон у пункті пропуску «Рава-Руська-Хребенне»

Прочитайте повну статтю

Сергій Дейнеко зустрівся з олімпійськими чемпіонами Олександром Хижняком та Оленою Кравацькою

Прочитайте повну статтю

АРМА підбиває підсумки загальних зборів BAMIN 2024

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь