Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби в зоні діяльності Одеської митниці Держмитслужби виявлено спробу незаконного ввезення товару подвійного використання – нітрату калію.


Грудень 14
15:10 2021

Так, відповідно до поданих митним органам документів із Держави Ізраїль на адресу київського підприємства в зоні діяльності Одеської митниці переміщувався товар «добрива мінеральні із вмістом двох поживних елементів - азоту та калію» загальною вагою 24 000 кг, код товару згідно із УКТ ЗЕД 3105902000.

За дорученням Департаменту Одеською митницею було здійснено відбір проб (зразків) вказаного товару для проведення досліджень (аналізу, експертизи) з метою встановлення характеристик, визначальних для класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД.

Після проведення лабораторних досліджень та опрацювання висновку Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби Одеською митницею винесено рішення про визначення коду товару згідно із УКТ ЗЕД, згідно з яким товар являє собою «нітрат калію водорозчинний для використання в якості мінерального добрива» код товару згідно із УКТ ЗЕД 2834210000.

За даним фактом Одеською митницею 10.12.2021 складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення).

Товар «нітрат калію водорозчинний для використання в якості мінерального добрива» загальною вагою 24 000 кг вилучено на склад митниці.

Також Одеською митницею до Управління Служби безпеки України в Одеській області направлено  повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтею 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Довідково: нітрат калію включений до Єдиного списку товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2004 № 86 «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання».

Відповідно до вказаного Порядку нітрат калію відноситься до матеріалів, які за своїми властивостями можуть бути використані у терористичних цілях, імпорт (тимчасове ввезення) зазначеного товару здійснюється за дозволом (висновком) Держекспортконтролю.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь