Голова Верховної Ради України провів зустрічі з керівниками парламентів Іспанії, Франції та Словаччини


Жовтень 25
15:00 2024

На полях Третього Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, що відбувся в Ризі, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів низку зустрічей із керівниками парламентів Іспанії, Франції та Словаччини.

Головною метою зустрічей було детальне ознайомлення колег парламентаріїв з Планом перемоги та необхідності зміцнення обороноздатності України.

Під час зустрічі із Головою Конгресу депутатів Іспанії Франсіною Арменголь висловив подяку за оборонну підтримку України. «Надання систем ППО суттєво посилило захист критичної інфраструктури нашої країни», — підкреслив Стефанчук. Він також подякував Іспанії за участь у Парламентському саміті та міжнародну підтримку України.

«Ми обговорили важливі рішення, які очікуємо від партнерів для зміцнення обороноздатності України. Насамперед це військова підтримка», — наголосив Голова Верховної Ради. У розмові було приділено увагу Плану перемоги, особливо першому його пункту, який стосується запрошення України до НАТО. «Офіційне запрошення продемонструє рішучість союзників підтримувати Україну на її шляху до членства в НАТО», — додав Стефанчук.

Крім того, сторони обговорили перспективи міжпарламентської співпраці, а Голова Верховної Ради запросив Франсіну Арменголь відвідати Україну.

Важлива зустріч відбулась з Головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве. Руслан Стефанчук подякував за політичну, гуманітарну та оборонну допомогу, яку Франція надає Україні. Він відзначив лідерство Франції у питаннях підтримки України та підкреслив важливість цієї допомоги для посилення обороноздатності країни.

«Запрошення до НАТО — перший пункт нашого Плану перемоги, і ми розраховуємо на сильний голос Франції на підтримку цього кроку», — зазначив Спікер українського Парламенту. Також під час зустрічі обговорювались питання безпеки та інтеграції України до ЄС і НАТО.

З в.о. Голови Національної Ради Словацької Республіки Петером Жігою Голова Верховної Ради України обговорив поглиблення співпраці між Україною та Словаччиною. Руслан Стефанчук висловив вдячність за підтримку України від перших днів повномасштабної війни та подякував за участь у Парламентському саміті.

«Ми підтримуємо створення групи дружби з Україною в Національній Раді Словаччини, що сприятиме зміцненню відносин між нашими країнами», — зазначив Руслан Стефанчук і запросив Петера Жігу з візитом до України. Учасники зустрічі також обговорили кожен із пунктів Плану перемоги та підкреслили необхідність подальшої підтримки союзників для досягнення сталого миру.

Також відбулась знакова зустріч із Президентом Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Коннолі. Руслан Стефанчук подякував за незмінну солідарність і Україною та особисту участь Коннолі у Третьому Парламентському саміті Кримської платформи.

«Сподіваюсь на подальшу підтримку з боку ПА НАТО, адже Парламентська асамблея може відіграти ключову роль у нашому приєднанні до Альянсу», — зазначив Стефанчук. Він також закликав активізувати комунікацію з союзниками на парламентському рівні для ухвалення нагальних рішень щодо подальшої оборонної підтримки України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Практика застосування дисциплінарних стягнень до арбітражних керуючих за період 2020-2024 років

Прочитайте повну статтю

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення першої інстанції про стягнення російських активі...

Прочитайте повну статтю

Одна жінка загинула, десятеро поранено:поліцейські Харківщини задокументували наслідки злочинів...

Прочитайте повну статтю

Як зареєструвати розмитнене авто у сервісному центрі МВС

Прочитайте повну статтю

Новий світовий рекорд від українських рятувальників

Прочитайте повну статтю

89% українців підтримують державну політику пам'яті: ключові дані соціології від УІНП

Прочитайте повну статтю

«Локальна пам'ять»: меморіальні заходи російсько-української війни та інші новини регіонів

Прочитайте повну статтю

Системний внесок рибоохоронців Держрибагентства у зміцнення обороноздатності України

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь