Голова Верховної Ради України взяв участь у розширеному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад


Жовтень 25
09:00 2024

На засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад були презентовані ключові аспекти Плану перемоги та обговорення ролі місцевої влади всіх рівнів у його реалізації.

Перемогти у війні можемо тільки в єдності й тільки разом. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу.

Глава держави представив План перемоги членам Конгресу та громадам.

«Наші люди – мільйони українців – роблять усе можливе, щоб держава вистояла у війні передусім і щоб українське суспільство було захищене від російських ударів. Але є речі, які можуть забезпечити тільки наші партнери. І саме це вказано в нашому Плані перемоги», – сказав Президент.

Він зазначив, що Кабінет Міністрів, Верховна Рада та Офіс Глави держави вже працюють на рівні команд із ключовими країнами, які мають потенціал для реалізації пунктів Плану. Зараз, за словами Володимира Зеленського, важливо залучити до цієї роботи й громади.

«Ми завжди працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях – на найвищому й на рівні кожного серця, яке з Україною та справді хоче для нас миру, хоче для нас справедливості. ​З лідерами працюємо. Уряди та парламенти – це вже теж є. ​​Я прошу вас розпочати цю роботу, шановні наші громади, на рівні ваших зв’язків із регіонами інших держав, із громадами в країнах-партнерах», – наголосив він.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який узяв участь у засіданні в онлайн-режимі зазначив, що під час зустрічей на полях Третього Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи у Ризі з керівниками парламентів країн, План перемоги зустрів широку підтримку та готовність долучатися до його втілення. «Впевнений, це станеться саме в окресленій Президентом України часовій перспективі. Відтепер План стане рамковою конструкцією для усіх міжнародних заходів за участю представників України, яким би темам вони не були присвячені», – наголосив він.

Спікер українського Парламенту також повідомив, що український Парламент вже почав та вестиме надалі активну системну роботу з використанням усіх інструментів міжпарламентської дипломатії для максимальної промоції ключових аспектів Плану перемоги серед наших міжнародних партнерів.

Звертаючись до представників місцевих рад різних рівнів, Руслан Стефанчук закликав їх наслідувати одностайність та ініціативність законодавчого органу.

«Фіксація політичної позиції кожної місцевої ради та донесення її до своїх громад і регіонів-побратимів у країнах-партнерах забезпечить, поряд із зусиллями центральної влади та наших дипломатів, необхідний кумулятивний ефект для формування широкої суспільної згоди в іноземних країнах на користь сприяння реалізації нашого Плану перемоги», – зазначив на завершення свого виступу Голова Верховної Ради України.

Участь у засіданні взяли близько 400 представників місцевих і регіональних органів влади, посли країн G7 та ЄС в Україні.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Право ЄС нині стає частиною нашого буденного життя

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України взяв участь у розширеному засіданні президії Конгресу місцевих та...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук виступив на тематичній конференції, присвяченій...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: «Працюємо у Харкові. Основні акценти - підготовка до опалювального сезону та ймо...

Прочитайте повну статтю

Запрацювала ''гаряча лінія'' для агровиробників та громад, що зіштовхнулися з рейдерством чи ко...

Прочитайте повну статтю

Водойми Одещини та Сумщини поповнилися понад 3 млн рибин

Прочитайте повну статтю

Робоча зустріч з суб’єктами рибного господарства

Прочитайте повну статтю

Експертне обговорення: стан та перспективи розвитку секторів аквакультури і рибництва в умовах...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь