Ірина Борзова: Завдяки реформі шкільного харчування вдалося забезпечити учнів молодшої школи безкоштовними, якісними та поживними обідами


Жовтень 21
15:00 2024

Громади вже отримали виділені урядом кошти для харчування дітей 1-4 класів, що навчаються у школах, гімназіях та ліцеях. Тепер важливо швидко організувати забезпечення дітей якісними та поживними обідами, —  наголосила членкиня парламентського Комітету з питань молоді і спорту (фракція «Політичної партії «Служба народу») Ірина Борзова.

«Завдяки коштам, які вже надійшли у громади, 800 тисяч українських дітей початкової школи харчуватимуться безкоштовно. Сільські, селищні та міські ради можуть витрачати ці кошти на закупівлю продуктів харчування й готувати у школі обіди або укласти угоди на кейтеринг чи аутсорсинг, адже є школи, які не мають власного харчоблоку. Дуже важливо організувати із жовтня безкоштовні, якісні та поживні обіди для дітей», — зазначила політикиня.

За її словами, організація безкоштовного харчування для учнів молодшої школи стала можливою завдяки реформі шкільного харчування, яку ініціювала Перша леді України Олена Зеленська.

«Ця реформа має на меті збільшення кількості дітей, які будуть харчуватися у школі безкоштовно, а також покращення якості обіду. Коли готувалася стратегія шкільного харчування, то у 2022-2023 роках було проведене опитування, яке засвідчило, що тільки 60% дітей харчуються у школі. Тобто 38% учнів харчувалися за кошти батьків, 22% — діти пільгових категорій, а близько 40% дітей не харчувалися в школах із різних причин. У когось із батьків не вистачало на це коштів, а часто дітям не подобалася їжа, яка готувалася у школі», — повідомила народна депутатка.

Ірина Борзова додала, що завдяки реформі шкільного харчування ситуація змінилася, і наразі важливо стежити за тим, щоб якість обіду та його ціна була однакова для всіх категорій дітей, які харчуються у школі.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь