Сенсація

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Заходу варто зосередитися на тому, щоби забезпечити поразку росії у війні з Україною


Вересень 24
12:03 2024

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася із Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Карло Формозою. Сторони обговорили підтримку України, європейську та євроатлантичну співпрацю.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що люди на Заході дедалі частіше демонструють звикання до війни в Україні, як до чогось буденного і такого, що не стосується їх безпосередньо. Але ще надто рано розслаблятися і думати, що все вже зроблено для підтримки України. «Ми маємо чітко пояснювати партнерам, які ставки у цій війні. Яким є їхній інтерест. Ми, як українці, значно краще розуміємо росію. Але нам не довіряють настільки, щоби прислухатися. І я вважаю, що цивілізований світ недооцінює наслідків, якщо Україна не встоїть. Бо це буде поразка усього вільного світу», - сказала голова Комітету. Вона переконана, що політика так званої «неескалації», яка зараз превалює на Заході щодо росії - недієва та неефективна. Заходу, натомість, варто зосередитися на тому, щоби забезпечити поразку росії у війні з Україною. Бо, якщо росії дозволити втримати те, що вона вже завоювала - це означатиме, що буде ще одна війна. «І тоді вам доведеться воювати. Ви маєте бути до цього готові», - сказала голова Комітету і додала, що лише членство України в НАТО може гарантувати стабільний мир в Україні та на континенті. «Але якщо результатом цієї війни стане поразка росії, її ослаблення, покарання, а також приєднання України до Альянсу - тоді росія більше не наважиться нападати», - впевнена Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також наголосила на важливості підтримки України у відновленні знищеної російськими атаками енергетичної інфраструктури. Бо наступна зима буде важкою як для людей, так і для економіки. Тому, якщо вчасно не допомогти Україні підготуватися до зими - це матиме катастрофічні наслідки для людей, держави і економіки. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС закликала партнерів не розслаблятися, не скочуватися у втому, а навпаки - мобілізуватися для підтримки України. Адже для України перемога у цій війні - це питання виживання і збереження себе, як держави і нації.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також нагадала, що, попри війну, Україна виконує величезний обсяг роботи і завдань на шляху європейської інтеграції. І в цьому сенсі - розраховує на підтримку європейських партнерів, зокрема, очікує, що у Звіті щодо розширення ЄС чітко вкаже на проблемні ділянки та ті, де Україні варто приділити особливу увагу.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Міністерство юстиції представляє новий спільний проєкт з радіостанціями – «Бейбі ньюз»

Прочитайте повну статтю

Двоє жителів Донеччини загинули та 18 зазнали поранень через російські обстріли

Прочитайте повну статтю

Наслідки ворожих влучань на Херсонщині – 9 поранених, серед яких медик та волонтер

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Андрій Лубенець: врятував підлітка, попри важке поранення

Прочитайте повну статтю

Розстріляні росією: Дружина прикордонника мобілізувалася після його загибелі, аби продовжити сп...

Прочитайте повну статтю

На митному контролі виявили бурштин з чоловічий кулак

Прочитайте повну статтю

Судова влада ухвалює рішення на основі законів, а не бюджетних чи політичних інтересів – голова...

Прочитайте повну статтю

Виготовляли фальсифіковану побутову хімію: кіберполіцейські ліквідували підпільне виробництво н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь