Євгенія Кравчук: Лавра має розвиватись як національна святиня в комплексі з іншими обʼєктами поруч


Вересень 23
12:04 2024

Представники Комітету гуманітарної та інформаційної політики, народні депутати Микита Потураєв та Євгенія Кравчук відвідали Національний заповідник «Києво-Печерська лавра», що залучив громадськість та фахівців різних сфер до обговорення стратегічної візії розвитку Лаври.

Мала група на чолі з очільником заповідника Максимом Остапенком провела важливу роботу, спрямовану на формування бачення майбутнього Лаври як національної святині України. Зокрема, йдеться про підготовку до визначних дат, яка проводиться заздалегідь – у 2026 році - 100 років Заповіднику, а у 2051 році - 1000 років Монастирю.

«Плани - амбітні. Лавра має розвиватись як національна святиня в комплексі з іншими заповідниками поруч (+ Мистецький Арсенал, Парк Вічної Слави, Батьківщина Мати й ін.). Важливо і правильно, що Лавра розглядається як місце духовної реабілітації для воїнів. Приємно було бачити багато небайдужих людей з різних сфер. Діячі культури, релігієзнавці та філософи, історики та громадські активісти, волонтери та представники креативних агенцій», - поділилась заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

Разом з присутніми парламентарії обговорили візію майбутнього Києво-Печерської лаври, святині, що має не лише історичне, а й глибоке духовне значення для української нації.

«Порушували питання відродження Лаврської гравюри та іконопису, відкриття військового храму, відкриття Музею Івана Мазепи, розробки проєкту Музейний депозитарій. Ці та багато-багато інших ідей чекають на втілення. Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики буде партнером в цій роботі.», - додала політикиня.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь