Якісна освіта є одним із ключових пріоритетів для МВС: Інна Ящук


Вересень 23
12:13 2024

На цьому Державний секретар МВС Інна Ящук наголосила на регіональному семінарі НАЗЯВО «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи», який відбувся на базі Одеського державного університету внутрішніх справ. Учасники заходу мали можливість почути роз'яснення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо нового Положення про акредитацію освітніх програм, що є вкрай актуально напередодні циклу акредитацій освітніх програм. 

На заході були присутні голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко та його заступники,  ректор Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитро Швець, а також освітяни і науковці Одеського регіону та гаранти освітніх програм. 

Інна Ящук підкреслила, що якісна освіта є одним із ключових пріоритетів для Міністерства внутрішніх справ, адже з початком війни відомство не тільки забезпечує законодавчо - правову базу та виконує основні функції з охорони правопорядку у державі, а й друге міністерство за кількістю учасників бойових дій.

Голова НАЗЯВО Андрій Бутенко представив нове Положення про акредитацію освітніх програм, акцентуючи на оновлених процедурах та критеріях оцінювання програм, що сприяють підвищенню якості навчання. 

Особлива увага була приділена постакредитаційному моніторингу та змінам у процесі оскарження рішень НАЗЯВО, покликаних зробити процес більш прозорим та об'єктивним.

У відкритій  дискусії учасники  отримали відповіді на актуальні питання. Захід став важливим кроком у зміцненні якості вищої освіти та її адаптації до європейських стандартів. 

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь