Обстріл Харкова: 20 поранених, серед них троє дітей (Відео)


Вересень 23
12:13 2024

Пізно ввечері 21 вересня внаслідок чергового обстрілу ворога постраждало 20 харків’ян, серед них - троє неповнолітніх. Понад 80 мешканців будинку було евакуйовано. На місці влучання тривають аварійно-рятувальні роботи, розгорнуто оперативний штаб Національної поліції. 

21 вересня близько 23:00 росіяни трьома ФАБ-500 обстріляли Шевченківський район Харкова та передмістя. Один з боєприпасів влучив біля під’їзду житлового багатоповерхового будинку. За медичною допомогою звернулося 20 місцевих мешканців, у тому числі одна дитина 8 років та двоє 17-річних підлітків. З будинку евакуювали понад 80 мешканців. Пошкоджені фасад та вікна. Зайнялися автівки перед будинком — чотири цивільні транспортні засоби згоріли повністю, пошкоджені – 21.

На місце події оперативно прибули поліцейські слідчо-оперативної групи, вибухотехніки, криміналісти, рятувальники та медики. Правоохоронці надають допомогу громадянам та документують злочин окупантів. 

За словами начальника поліції Харківщини Володимира Тимошка, виставлені наряди поліції, які постійно здійснюватимуть охорону біля пошкоджених будинків, аби не допустити фактів мародерства. Також розгорнуто роботу оперативного штабу Національної поліції, де громадяни можуть звернутися до працівників поліції із заявами про зниклих родичів або пошкоджене майно.

Внаслідок інших влучань у Малоданилівській громаді та Шевченківському районі ніхто не постраждав.За фактом порушення законів та звичаїв війни відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь