Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект щодо компенсації знищеного чи пошкодженого майна, що знаходиться на територіях ведення активних бойових дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією


Жовтень 21
18:03 2024

21 жовтня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань економічного розвитку на якому було розглянуто проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України" щодо компенсації знищеного чи пошкодженого майна, що знаходиться на територіях ведення активних бойових дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією (реєстр. №11161).

За підсумками обговорення народні депутати України - члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні прийняти законопроект в цілому.

Також на засіданні Комітету було представлено попередню редакцію проекту Закону України про публічні закупівлі (реєстр. №11520), який готується до другого читання, підготовлену за результатами обговорення учасниками робочих нарад (народні депутати України, представники  Мінекономіки, АМКУ, ДАСУ, громадських організацій та  інші експерти у галузі публічних закупівель)

Законопроектом пропонується нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі». Зазначений проект Закону України покликаний наблизити українське законодавство до європейських стандартів. Вирішили звернутися до Уряду провести консультації з міжнародними партнерами щодо зазначеного законопроекту.

За результатами обговорення народні депутати України - члени Комітету ухвалили рішення направити попередню редакцію законопроекту на узгодження до Європейської Комісії.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь