Національна збірна команда України гідно представила країну на XVII літніх Паралімпійських іграх у Парижі!


Жовтень 22
21:00 2024

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту, реалізуючи свою контрольну функцію, розглянув на своєму засіданні питання: «Про підсумки участі національної збірної команди України у XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року»

Перший заступник Міністра молоді та спорту України Юрій Музика та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич поінформували народних депутатів України - членів Комітету, що не зважаючи на виклики, пов’язані з війною, Україна змогла забезпечити участь своїх спортсменів завдяки спільним зусиллям держави, Міністерства молоді та спорту, Національного комітету спорту інвалідів та Укрцентру «Інваспорт».

Ігри відбулися з 28 серпня по 8 вересня 2024 року в Парижі, зібравши рекордну кількість учасників: 4400 спортсменів із 169 країн, які змагалися у 22 видах спорту за 549 комплектів нагород.

Українська команда, була представлена 138 спортсменами та 1 спортсменом-лідером, брала участь у 17 видах спорту, включаючи дебют у бочча та паравелоспорті (хендбайк). Загалом наші паралімпійці вибороли 82 медалі: 22 золотих, 28 срібних, 32 бронзових.

Україна посіла 5-е місце за загальною кількістю медалей та 7-е – за кількістю золотих серед 169 країн. Найбільш чисельну збірну на Іграх представляв Китай (289 спортсменів), який здобув перше місце у командному заліку з 220 медалями.

Особливістю української збірної стало представництво спортсменів із 19 областей та Києва, що підкреслює єдність та силу нашої нації навіть у складні часи. Найбільше спортсменів було з Дніпропетровської, Полтавської та Донецької областей.

За підсумками обговорення цього питання Комітет з питань молоді і спорту ухвалив рішення:

1. Інформацію Міністерства молоді та спорту України стосовно участі національної збірної команди України у XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року у м. Париж (Французька Республіка) взяти до відома.

2. Визнати успішним виступ національної збірної команди України у XVIІ літніх Паралімпійських іграх у м. Париж (Французька Республіка), що відбулися з 28 серпня по 8 вересня 2024 року.

3. Рекомендувати Міністерству молоді та спорту України:

спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України та Українським центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» приділяти особливу увагу своєчасному фінансуванню заходів, передбачених Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на відповідні роки, що пов’язані з підготовкою та участю спортсменів з інвалідністю у XVIII літніх Паралімпійських ігор 2028 року у м. Лос-Анджелес (Сполучені Штати Америки);

спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України передбачати фінансування на розбудову та оснащення об’єктів інфраструктури Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України (Львівська область) як єдиної інклюзивної, повністю безбар’єрної спортивної бази;

спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України продовжити роботу щодо відсторонення російських та білоруських спортсменів від участі в офіційних міжнародних спортивних заходах та посилення санкцій проти паралімпійських комітетів російської федерації та республіки білорусь.

4. Обласним та Київській міській державним адміністраціям вживати заходів щодо:

підтримки діяльності регіональних центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та дитячо-юнацьких спортивних шкіл осіб з інвалідністю щодо розвитку фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю в областях;

поліпшення житлово-побутових умов спортсменів національної збірної команди України та їхніх особистих тренерів, у тому числі тих, які вимушено переселені з тимчасово окупованих території Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей;

призначення та виплати регіональних стипендій з метою підтримки спортсменів з інвалідністю та їх тренерів.

5. Про виконання цього рішення інформувати Комітет з питань молоді і спорту щорічно до 1 червня відповідного року.

Відповідне рішення Комітету буде направлено до Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту України та Національного комітету спорту інвалідів України, а також обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь