Одещина: підсумки лютого 2023 року в сфері захисту споживачів


Березень 16
18:12 2023

Протягом лютого 2023 року на розгляд до відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг надійшло 49 звернень, з них розглянуто 28 звернень, а за 21 зверненням направлено запити до суб’єктів господарювання з вимогою щодо надання інформації, з питань, які порушувались в зверненнях, та вжиття заходів з усунення можливих порушень прав споживачів.

Задовільно (на користь споживачів) вирішені питання, які порушені у зверненні громадянина про відшкодування грошових коштів у сумі 3 060 грн. за придбані у ФОП, який здійснює підприємницьку діяльність на промтоварному ринку "7 км", двох люстер "Delony". Також за сприяння Головного управління інтернет-магазином відшкодовано споживачу кошти у сумі 550 грн. за придбаний капор.

Крім того, за звітний період в Консультаційному центрі захисту прав споживачів та громадян проведено консультування десяти споживачів з питань  повернення коштів за товар неналежної якості, обґрунтованості нарахувань за послуги з газопостачання, порядку проведення гарантійного ремонту товару та з інших питань. Також постійно надається необхідна консультаційна підтримка як споживачам, так і суб’єктам господарювання в телефонному режимі.

У сфері метрологічного нагляду розглянуто звернення споживача щодо неодноразового обважування при здійсненні покупок у продовольчому магазині, який спеціалізується на реалізації м’яса і м’ясопродуктів. За результатами розгляду заявнику надані відповідні роз’яснення.

В сфері державного ринкового нагляду забезпечено виконання рішення суду про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій за продаж небезпечного електричного обладнання (мережевий фільтр і зарядний пристрій). До державного бюджету сплачений штраф у розмірі 68 000 грн.

З метою дотримання вимог чинного законодавства про рекламу, зокрема, щодо вживання державної мови в рекламі та відсутності проявів сепаратизму або закликів до порушення державного устрою України обстежено 144 рекламних носія у м. Одеса. Також за інформацією, що була надана Управлінням реклами Одеської міської ради, надіслано понад 30 вимог суб’єктам господарювання, які розміщують рекламні засоби без наявності відповідних дозволів, для надання ними документів, з урахуванням яких будуть вжиті вичерпні заходи для усунення можливих порушень вимог законодавства в сфері реклами.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь