Олександр Корнієнко взяв участь у форумі «Протидія дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті: європейські стандарти захисту прав людини»


Жовтень 22
15:00 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко звернувся до учасників форуму «Протидія дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті: європейські стандарти захисту прав людини», під час якого, зокрема, передбачено обговорення імплементації законопроєкту про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації за № 5488.

«Зараз Україна воює за демократію, за демократичні цінності. Українці підтримують запровадження всіх стандартів гуманітарного та іншого права в межах європейського законодавства, воюють за це, на жаль, гинуть за це. І все це відбувається задля того, що українці не хочуть, щоб будь-яка мова ворожнечі до будь-яких питань, будь-яких вразливих груп просто за ознакою якоїсь іншої мови чи релігії, була у нашому суспільстві», — сказав він, та додав, що «для нас важливий досвід інших країн та як вони впроваджували та працюють з цим питанням. Адже різні умови та різні практики. Маємо ознайомитися з усіма та обрати для нас максимально ефективні, враховуючи всі аспекти власної ситуації», — зазначив він.

За словами Олександра Корнієнка: «для нас суттєво продовжувати працювати над ухваленням відповідного законопроєкту. Це, насправді, є частиною інтеграції до європейського суспільства та посилення демократії. Відповідальність за будь-яку мову ненависті має бути, зокрема щодо релігійної приналежності, національних спільнот, ЛГБТКІ+ та інших представників».

Перший віцеспікер також зазначив, що цей крок вбудовує Україну в загальну систему світових цінностей та дає відсіч наративам ворога, який просуває їх в межах свого «руського міра».

Олександр Корнієнко висловив вдячність Раді Європи за експертизу, яка надходить, та підтримку дій Парламенту. «Очікуємо за результатами зустрічі конкретних пропозицій, які допоможуть ухвалити потрібні країни рішення», — наголосив Перший віцеспікер.

 Довідково: XVIII Український муніципальний форум «Єдність для Перемоги та відновлення України», організований Асоціацією міст України проходить 21-22 жовтня 2024 року у Києві.

Участь у Форумі беруть понад 350 представників органів місцевого самоврядування, державної влади, міжнародних інституцій, європейських муніципалітетів та ЗМІ.

Український муніципальний форум традиційно є майданчиком об’єднання зусиль всіх органів влади для вирішення проблем громад та напрацювання політик розвитку місцевого самоврядування.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Відзначено переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді: цього року надійшла...

Прочитайте повну статтю

Президент підписав законопроєкт про «прозоре будівництво»

Прочитайте повну статтю

Онлайн-курс: «Інституційний догляд – чому потрібен інший підхід»

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Всю цю ніч і ранок Суми та область – під російськими ударами

Прочитайте повну статтю

Поліцейські евакуювали матір із двома дітьми з найбільш обстрілюваного району Херсонщини

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 91 від 22 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

Сумські правоохоронці викрили чоловіка, який вчиняв шахрайські злочини та виправдовував збройну...

Прочитайте повну статтю

Довідник безбар’єрності: Взаємодіємо з людьми, що користуються кріслом колісним

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь