Поліцейські Запоріжжя допомагають мешканцям прифронтового Степногірська


Березень 27
21:16 2023

Населений пункт розташований за чотири кілометри від лінії розмежування. Тут люди забули про тихе життя від початку повномасштабного вторгнення. Рік тому за кілька десятків метрів від міста проходила «дорога життя», якою поліцейські евакуювали тисячі людей із захопленої південно-східної частини України до безпечних регіонів нашої держави. 

Наразі правоохоронці продовжують допомагати місцевим жителям у розв'язанні нагальних проблем. Доставлення гумдопомоги, документування наслідків воєнних злочинів, піклування про літніх людей – ці та інші функції вони виконують щодня.

У Степногірську мешкають близько 850 людей, серед них – 27 дітей. Гуркіт боїв на околицях та постійні вибухи в місті не дають спокою ані вдень, ані вночі. Про воєнні дії нагадують розбиті багатоповерхівки, приватні будинки, місцеві школа й дитсадок, спалені автівки та магазини.

Місцеві заклади освіти також неодноразово зазнавали обстрілів. Останній приліт на територію школи трапився минулого місяця. «Загарбники з артилерії вдарили по школі. Цей заклад втретє страждає від вогню окупантів», - розповідає місцевий поліцейський офіцер громади Андрій Хоменко.

Він додає: «Один зі снарядів влучив прямісінько біля центрального входу. Наслідки ви бачите – цього разу в будівлі повилітали вікна, побито стіни та покрівлю».Від збройної агресії страждають усі. росіянам байдуже, куди стріляти – хоч по житлових будинках, хоч по підприємствах. Кожен місцевий чітко розуміє, що потрібно робити, коли ворог атакує. 

Для того, аби люди були більш поінформовані, місцеві правоохоронці щоденно проводять з ними профілактичні бесіди, інформують про процес відшкодування збитків, завданих агресором, надають консультації з будь-яких питань, які турбують степногірців.

«Ми постійно на зв’язку з місцевим населенням, знаємо та намагаємося вирішувати проблеми кожного. Піклуємося про дітей, відвідуємо представників старшого покоління. Днями разом із ювенальною інспекторкою адресно розвозили гумдопомогу. Дякуючи колегам з Управління дотримання прав людини, близько 30 маломобільних громадян отримали пакунки із теплими ковдрами, вітамінами, ліхтарями, термосами та іншими необхідними речами», - говорить Андрій.

Через постійні перебої з електропостачанням у багатьох будинках часто не буває світла. Для того, щоб діти мали можливість не переривати освітній процес та бути завжди на зв’язку, малечі привезли павербанки, елементи живлення та ліхтарики.

«Піклування про дитячу безпеку та сприяння освітньому процесу – наш обов’язок. Діти отримали пристрої, які будуть корисними для них під час навчання. За нагоди ми також поспілкувалися і з їхніми батьками щодо необхідності евакуюватися до більш безпечних місць», – розповідає ювенальна поліцейська Марина Шемякіна.

Національна поліція України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь