Розпочалося міжнародне експертне обговорення 2021: Партнерство для розвитку


Грудень 07
14:07 2021

Захід урочисто відкрив Ремі Дюфло, заступник голови Представництва ЄС в Україні, який у вітальному слові наголосив на важливості міжмуніципального партнерства для розвитку:

«Після експертних обговорень, проведених U-LEAD за останні два роки, я дуже радий бачити, що ці форуми стали добре налагодженою платформою для обміну між міжнародними експертами з питань децентралізації з акцентом на реформу децентралізації в Україні. Минулого року форум відбувся в символічний та історичний момент, відразу після місцевих виборів на новій адміністративно-територіальній основі. Після такого успіху цьогоріч ми повинні перенести нашу увагу з того, щоб реформа відбулася, на те, щоб реформа працювала. Для успіху реформи ми повинні енергійно вирішувати дуже практичне питання, яке також є ключовим фактором успіху децентралізації і називається місцевим розвитком».

Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ, привітав учасників з нагоди Дня місцевого самоврядування та зазначив:

«На цій конференції ми хотіли б звернути увагу на важливість інвестиційних проєктів соціально-економічного розвитку громад. Водночас ми також хочемо наголосити, що проєкти місцевого розвитку мають готуватися в умовах постійного діалогу з громадянами. Протягом останнього місяця «U-LEAD з Європою» працювала з громадами у підготовці проєктів місцевого розвитку регіонального значення. І головною темою сьогоднішнього та завтрашнього Міжнародного експертного обговорення є партнерство між громадами. Сьогодні ми з гордістю представляємо широкий спектр таких можливостей».

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов подякував «U-LEAD з Європою» за постійну експертну, технічну та фінансову підтримку, яку Україна отримує під час реалізації однієї з найважливіших реформ – реформи місцевого самоврядування, та зазначив:

«Ми нерідко чуємо, що у громад немає можливостей для втілення складних інфраструктурних проєктів. Дійсно, не завжди все можна витягнути самотужки, але саме для цього і є друзі та партнери. А разом можна і гори зрушити з місця. Більшість здобутків, про які сьогодні буде йтися – це результати ефективної співпраці між центральною владою, профільним комітетом Верховної Ради, місцевим самоврядуванням та надійними міжнародними партнерами».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Олександр Карабиць: «Авто, ввезені як гуманітарна допомога, можна ставити на державний облік, а...

Прочитайте повну статтю

Донеччина: У Костянтинівській громаді триває евакуація родин з неповнолітніми (Відео)

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Один із пріоритетів для МВС є надання якісної освіти у відомчих навчальних закладах

Прочитайте повну статтю

Україна залишається відданою зміцненню верховенства права й посиленню боротьби з корупцією: Оль...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: «95 наших людей знову вдома»

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Повернули з полону 42 співробітників системи Міністерства внутрішніх справ

Прочитайте повну статтю

Сумщина: ворог атакував підрозділ ДСНС – 5 рятувальників поранено

Прочитайте повну статтю

У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочин...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь