Ще один мобільний аптечний пункт ДП «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров’я України» розпочав роботу у Київській області


Вересень 23
12:07 2024

19 вересня 2024 року в Київській області розпочав роботу мобільний аптечний пункт (МАП)  №2, який належить ДП «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров’я України».

Таким чином, МАПи № 1 та № 2 ДП «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров’я України» працюють на 2-х маршрутах та обслуговують жителів 46 населених пунктів Київської області, в яких відсутні аптечні заклади. МАПи також реалізують лікарські засоби в рамках держаної програми реімбурсації «Доступні ліки». МАПам заборонено реалізовувати наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори.

Довідково.

Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками за дорученням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка був підготовлений проєкт постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Ліцензійних умов щодо створення мобільних аптечних пунктів та організації їх роботи. Відповідні зміни до Ліцензійних умов були затверджені Урядовою постановою від 04.08.2023 № 809, що набула чинності 09.10.2023.

Дотримання мобільними аптечними пунктами Ліцензійних умов контролює Держлікслужба.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь