Сенсація

Що таке ПІН та ПАК коди?


Вересень 30
15:02 2024

Інформуємо мешканців Донецької області, що паспорт громадянина України у формі ID-картки є документом, який посвідчує особу та підтверджує громадянство на території України. Паспорт виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Його основною перевагою є високий рівень захисту. Завдяки імплантованому електронному безконтактному носію (чіпу), який містить персональні та біометричні дані власника ID-картки, її на сьогоднішній день неможливо підробити чи скопіювати.

Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку — на 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку — на кожні 10 років.

Під час отримання ID-картки власнику необхідно самостійно ввести цифрові комбінації - персональні ідентифікаційні номери (ПІН 1 і ПІН 2) та персональні авторизаційні коди (ПАК 1 і ПАК 2), а надалі - забезпечити конфіденційне зберігання цієї інформації.

Варто зазначити, що вказані цифрові комбінації не зберігаються жодними системами Державної Міграційної Служби, а містяться лише на чіпі ID-картки. Головне, аби власник сам конфіденційно зберігав цю інформацію.

ПІН 1 та  ПІН 2 потрібні для зчитування та внесення (або зміни) інформації на чипі ID-картки. Наприклад: зміна місця проживання, одруження чи розірвання шлюбу, при цьому змінювати ID-картку не потрібно. 

ПІН 1- призначений для ідентифікації та авторизації доступу до безконтактного електронного носія, ПІН 2 - для накладення електронного цифрового підпису.

У разі неправильного введення кожного з ПІН-кодів тричі поспіль, можливість виправлення буде автоматично заблоковано. Для розблокування цієї можливості власнику ID-картки потрібно буде ввести відповідний ПАК-код: у разі блокування ПІН 1 ввести ПАК 1, а в разі блокування ПІН 2 - ПАК 2. Якщо ж ПАК-коди буде введено неправильно 10 разів поспіль, така можливість також автоматично заблокується.

Важливо, що якщо власник ID-картки не пам'ятає своїх ПІН- та ПАК-кодів і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, його ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну її дії. Однак, у даному випадку використання ID-картки буде частково обмеженим.

Головне управління ДМС у Донецькій області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Представники ДСНС взяли участь у міжнародному семінарі з питань цивільного захисту ЄС

Прочитайте повну статтю

«Якщо важкого пораненого довезли до шпиталю, він повинен вижити», – лікар-хірург ДПСУ

Прочитайте повну статтю

Представники різних конфесій спільним молитовним заходом вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру

Прочитайте повну статтю

За свободу України віддав життя митник Ігор Кондратюк

Прочитайте повну статтю

Судові справи, які сформували правовий ландшафт приватизації, озвучили експерти

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 84 від 30 вересня...

Прочитайте повну статтю

Агітували співпрацювати з окупантами: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру представ...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь