У Києві відбулася V Всеукраїнська конференція «Муніципальна реформа в контексті євроінтеграції України»


Грудень 13
10:13 2021

10 грудня у Києві відбулася V Всеукраїнська конференція «Муніципальна реформа в контексті євроінтеграції України». Учасниками заходу стали викладачі та аспіранти закладів вищої освіти, науковці, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські та профспілкові діяч. Захід організований Академією праці, соціальних відносин і туризму та Асоціацією міст України за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Андрій Клочко, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, привітав учасників заходу та передав вітання Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука:

«Серед низки важливих питань муніципальної реформи, які опрацьовує парламент, є проєкт закону про референдум, а також проєкт змін до Конституції України в частині децентралізації. Впевнений, що професійна наукова дискусія сприятиме реалізації заходів для досягнення мети реформи децентралізації».

Також під час конференції було оголошено результати конкурсу праць молодих вчених-юристів з проблематики сучасного стану законодавства України у сфері місцевого самоврядування.

Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», зазначив:

«Юридична практика є вагомим і командним ресурсом для трансформації суспільства. Юристи відіграють значну роль у налагодженні основ демократичних інститутів України. Як керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» я маю честь вручити нагороди цим дуже перспективним молодим юристам. Проєкт «ГОВЕРЛА» продовжуватиме підтримувати такі ініціативи, які, як ми сподіваємося, підвищать їхню спроможність, одночасно розширюючи їх роль у реформі децентралізації».

Віктор Кравченко, професор кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Академії праці, соціальних відносин і туризму, сказав:

«Конкурс молодих науковців є дуже актуальним сьогодні. Надзвичайно важливо залучати молодих вчених-юристів до науково-аналітичної діяльності. Впевнений, що їх детальний аналіз та пропозиції стануть основою для законодавства у сфері місцевого самоврядування, яке має відповідати реаліям сьогодення».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

FATF підтвердила призупинення членства росії, але не внесла її до чорного списку

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: “Зустрівся на Донеччині із командуванням бригади «АЗОВ» та її бійцями”

Прочитайте повну статтю

«Коли працюєш на місці обстрілу, страху немає, він приходить потім», – заступниця начальника по...

Прочитайте повну статтю

Сергій Марченко під час зустрічі фінансового блоку G7 назвав ключові напрями співпраці з партне...

Прочитайте повну статтю

У Києві загинула людина через ворожий удар БПЛА по житловому будинку

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної атаки у Бориспільському районі загинула людина (Оновлено)

Прочитайте повну статтю

Ракетний удар по Дніпру: загинуло троє людей – серед них дитина

Прочитайте повну статтю

У Дніпрі загинула дружина та донька поліцейського внаслідок російського удару, – Глава МВС Ігор...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь