Сенсація

У Києві відбувся II Національний діалог із питань протидії туберкульозу


Грудень 09
12:14 2021

9 грудня відбувся II Національний діалог, присвячений огляду прогресу України у виконанні Політичної декларації ООН із питань туберкульозу. Захід став масштабною платформою для дискусії, у якій взяли участь представники центральних органів виконавчої влади та державних установ, лідери регіональних фтизіопульмонологічних центрів, організацій, що працюють у сфері протидії туберкульозу, міжнародні партнери.

«В умовах пандемії COVID-19 критично важливим є об’єднання зусиль усіх людей і інституцій, у чиїх силах протистояти епідемії туберкульозу. Одним із найважливіших інструментів у цій боротьбі є впровадження механізму багатосекторального співробітництва. Адже ліквідація туберкульозу — це не тільки ефективне лікування, а й залучення всіх ланок держави і громадянського суспільства до підтримки людей із цим захворюванням, забезпечення умов для їхнього доступу до соціального супроводу, освіти, роботи, захисту тощо. У боротьбі з туберкульозом головне, щоб у центрі уваги залишалася людина, її благополуччя, безпека й комфортність життя в соціумі», — наголосив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

Під час Національного діалогу учасники обговорили стан виконання національних зобов’язань України, закріплених у Політичній декларації ООН із питань туберкульозу:

Для виконання Україною цих зобов’язань потрібна чітка та зрозуміла взаємодія всіх державних і неурядових структур. Інструмент, перевірений на практиці іншими європейськими країнами, який дозволяє цього досягнути — механізм багатосекторальної підзвітності. Він дає змогу оцінити прогрес у реалізації політичних зобов’язань та цільових орієнтирів для ліквідації туберкульозу на регіональному, національному та глобальному рівнях. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю

МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, с...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Литви передали Нацполіції мікроавтобуси

Прочитайте повну статтю

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Прочитайте повну статтю

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя н...

Прочитайте повну статтю

На Дніпропетровщині відбувся вебінар з представниками територіальних громад області

Прочитайте повну статтю

Полтавщина: продовжуємо робочі зустрічі з метою документування засуджених

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь