У Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг відбулась зустріч з делегацією Комітету Риксдагу Швеції з питань промисловості та торгівлі


Жовтень 21
15:00 2024

В ході зустрічі народні депутати України-члени Комітету розповіли про стан енергетичної інфраструктури та її відновлення, внаслідок обстрілів російської федерації та про ті виклики, які постали перед проходженням осінньо-зимового періоду 2024-2025рр.

Депутати наголосили на виникненні загрози для енергетичної інфраструктури, зокрема для АЕС та необхідності їх фізичного захисту, а також закликали Парламент Швеції підтримати введення санкцій проти росії, що в свою чергу ослабить її фінансову спроможність та безпосередньо матиме вплив на хід війни.

Голова Комітету Риксдагу з питань промисловості та торгівлі Тобіас Андерссон наголосив на єдності в Парламенті Швеції усіх провладних партій стосовно надання допомоги Україні, зокрема розповів про виділення Парламентом 1 млрд. євро на підтримку енергетичної інфраструктури України в нелегкий для неї час та висловив сподівання на подальшу економічну співпрацю, в тому числі і в енергетичній сфері.

В свою чергу Голова Комітету Андрій Герус поділився прийнятими комітетськими ініціативами в частині малої розподіленої генерації та розповів про плани її розвитку, а саме щодо можливості об’єктів соціальної інфраструктури (лікарень, шкіл та ін.) генерувати електроенергію із встановлених СЕС не тільки для власного споживання, але і для продажу, що матиме позитивний вплив на розвиток соціальної інфраструктури.

На завершення зустрічі народні депутати подякували уряду Швеції за надану допомогу Україні та закликали до подальшої співпраці в частині розвитку ВДЕ.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь