Сенсація

Укрзалізниця та Польські Державні Залізниці домовилися розвивати інтермодальні маршрути до Азії


Вересень 24
15:03 2024

Укрзалізниця продовжує активно працювати над відновленням євразійського інтермодального сполучення та забезпечення максимальної ефективності залізничних вантажних перевезень на польсько-українських прикордонних переходах. Перевезення з Китаю через Центральну та Східну Азію через нашу державу від початку повномасштабного вторгнення були фактично зупинені.

 Так, у Берліні під час виставки InnoTrans 2024 українські та польські залізничники домовилися розвивати інтермодальні залізничні маршрути між Азією та Європою. Для цього компанії будуть працювати над підвищенням пропускної спроможності та ефективності прикордонних переходів у вантажних перевезеннях, а також розширення прикордонної залізничної інфраструктури. 

 У зустрічі взяли участь голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, члени правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський та Вячеслав Єрьомін, голова правління PKP S.A д-р Алан Беруд, голова правління PKP PLK S.A Пьотр Виборський, голова правління PKP Intercity S.A Януш Маліновський, виконуючий обов'язки голови правління PKP CARGO S.A Марчін Воєводка та голова правління PKP LHS sp. z o.o. Лукаш Гурецький.

 Україна попри війну залишається перспективною країною для побудови диверсифікаційного сполучення між Азією та країнами ЄС, зокрема завдяки маршруту: Китайська Народна Республіка — Республіка Казахстан — Азербайджанська Республіка — Грузія — Україна до Республіки Польща через польсько-українські залізничні прикордонні переходи. Тому, головним завданням для обох сторін є відновлення та розвиток Євразійського інтермодального сполучення та забезпечення максимальної ефективності залізничних вантажних перевезень на польсько-українських прикордонних переходах.

«Євроінтеграція нашої залізниці – це одне з ключових завдань, завдяки якому ми відкриємо для економіки України нові ринки збуту та можливості Європейського Союзу. Україна і Польща – стратегічні партнери у цьому проєкті, тому нашим країнам важливо разом координувати роботу та працювати над розбудовою україно-польських залізничних прикордонних переходів та коридорів TEN-Т колії 1435 мм на території України. Крім того, зміцнення нашого логістичного партнерства допоможе розвивати транзитні коридори, які є перспективними для відновлення транзитного потенціалу нашої держави, наприклад, ТМТМ, що поєднує Азію з Європою. Україна та Польща – ключові країни на цьому маршруті. Обидві країни зацікавлені у розвитку інтермодальної логістики між Україною й країнами ЄС, створенні контейнерних терміналів та запуску нових маршрутів і сервісів», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

«Переконаний, що ця співпраця сприятиме збільшенню залізничних вантажопотоків між Польщею та Україною та розвитку торговельного коридору з Китаю через Центральну та Східну Азію. Географічне положення Польщі має стратегічне значення для здійснення євразійського залізничного транспорту. Саме тут сходяться кілька залізничних маршрутів, що ведуть з Азії в Європу, в тому числі маршрут TITR, Південний, Центральний і Північний маршрут Нового шовкового шляху і Південно-Західний коридор», – розповів генеральний директор АТ «Польська державна залізниця» & PKP Group Алан Беруд.

 Нагадаємо, у липні 2024 року фахівці Укрзалізниці та Польських залізниць провели переговори в українській столиці та оглянули україно-польські прикордонні переходи. У фокусі було розширення пропускної спроможності переходів між країнами, пришвидшення процесів проведення контролю на державному кордоні, а також покращення комфорту для пасажирів, які очікують на перетин державного кордону у пунктах пропуску.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Понад мільярд гривень запропонували учасники е-торгів за п’ять нафтогазових лотів

Прочитайте повну статтю

Микола Рудик: За виготовлення і використання підроблених посвідчень водія передбачена криміналь...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Мішені для російських бомб – житловий будинок, хлібозавод, стадіон

Прочитайте повну статтю

Харків під ударами ворожих КАБів: До ліквідації наслідків залучено понад 50 вогнеборців

Прочитайте повну статтю

До уваги зацікавлених осіб! На кордоні з Республікою Молдова можливі затримки руху транспорту

Прочитайте повну статтю

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з клієнтами

Прочитайте повну статтю

ВРП змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецьк...

Прочитайте повну статтю

Перший паспорт у 46 років

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь