Уряд утворив Міжвідомчу робочу групу з питань розроблення та впровадження системи переходу від військової служби до цивільного життя


Листопад 17
18:00 2021

На черговому засіданні 17 листопада Кабінет Міністрів України відповідною постановою утворив Міжвідомчу робочу групу з питань розроблення та впровадження системи переходу від військової служби до цивільного життя, а також затвердив її Положення та склад.

Як зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, наразі Уряд працює над запровадженням системи переходу з військової кар’єри на цивільну. Це один з 10 пріоритетних напрямів, які увійшли в основу «Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік».

Система включатиме медичну і психологічну допомогу, освіту, отримання цивільної професії, професійну адаптацію.  Для розробки дорожньої карти Міністерство взяло за зразок карти переходу з військової на цивільну кар’єру провідних країни світу.

"Оскільки реалізація на належному рівні державної політики у сфері професійної адаптації українських ветеранів та військовослужбовців до цивільного життя потребує консолідації та прийняття узгоджених позицій національному рівні, Мінветеранів ініціювало утворення відповідної Міжвідомчої робочої групи як консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів, із залученням усіх зацікавлених структур. Дякую Уряду за підтримку і сподіваюсь на плідну співпрацю усіх сторін», - наголосила Юлія Лапутіна.

Так, відповідно до Положення, формат робочої групи забезпечить координацію дій центральних і місцевих органів виконавчої влади з питань розроблення та впровадження системи переходу від військової служби до цивільного життя.

До складу Міжвідомчої робочої групи включено представників МВС, Мінекономіки, Мінагрополітики, Мінсоцполітики, Міноборони, МОЗ, МЗС, МОН, Мінрегіону, Мін’юсту, Мінфіну, Держгеокадастру, ДФС, ДСНС, Держприкордонслужби, Держспецзв’язку, Нацгвардії, Нацполіції, Генерального штабу, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, УДО.

Міжвідомчу робочу групу очолює голова, який визначає з числа членів Міжвідомчої робочої групи заступника та секретаря. Засідання проводяться за рішенням голови не рідше одного разу на місяць.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь