Уряд затвердив Державний соціальний стандарт фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів


Листопад 17
16:00 2021

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 17 листопада затвердив Державний соціальний стандарт фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни, членів їхніх сімей та сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Це рішення сприятиме створенню в Україні  належних умов фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів, а також стимулюватиме формування та розвиток конкурентного ринку цих послуг.

Державний стандарт розроблений Мінветеранів на виконання резолюції Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Указу Президента України від 23.08.2020 №342 «Питання розвитку національної системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни та членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни».

«Сьогодні Уряд затвердив Державний стандарт фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни, членів їхніх сімей та сімей загиблих ветеранів війни. Така спортивна реабілітація матиме відтепер індивідуальний і головне – системний підхід», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Уряд створює умови для розвитку конкуренції надавачів послуг, що сприятиме покращенню якості проведення фізкультурно-спортивної реабілітації захисників українських ветеранів та членів їхніх сімей. Адже відновлення здоров’я наших Захисників – є одним із десяти пріоритетних напрямів роботи Мінветеранів», – наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Зокрема, затверджений Державний соціальний стандарт встановлює порядок визначення індивідуальних потреб у послузі з фізкультурно-спортивної реабілітації, складання індивідуального плану її надання, вимоги до приміщення та обладнання, фінансово-економічне обґрунтування вартості послуги та оцінку ефективності реабілітації.

Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо спорту ветеранів війни» (№ 5526). Його ухвалення створить умови для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту ветеранів війни, сприяння участі захисників України у спортивних змаганнях, у тому числі міжнародних, створення належних умов для розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь