В Україні зафіксовано 570 випадків технологічних порушень у сфері теплопостачання у листопаді 2021 року


Грудень 09
09:02 2021

Держенергонаглядом здійснюється щоденний моніторинг за проходженням суб’єктами відносин у сфері теплопостачання опалювального періоду 2021-2022 років (далі – ОП) та дотриманням ними стану і режимів постачання теплової енергії.

У холодну пору року першочергово теплопостачання мають отримувати такі важливі соціальні об’єкти, як заклади охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти. Тому представники Держенергонагляду залучаються до розслідування причин і наслідків аварій та відмов на теплових установках і мережах теплогенеруючих, теплотранспортуючих, теплопостачальних та теплосервісних організацій, які призвели до порушення режимів теплопостачання споживачів соціальної сфери.

Лише у період з 01.11.2021 по 30.11.2021 року в Україні зафіксовано 570 випадків технологічних порушень, що в свою чергу призвели до зупинки джерел теплової енергії, порушення нормального режиму роботи теплових мереж та спричинили припинення теплопостачання населенню і соціально важливим споживачам. Так без опалення залишалися: 6 583 житлових будинки, 261 заклад дошкільної освіти, 236 закладів освіти та 70 закладів охорони здоров’я. Зокрема, технологічні порушення сталися у: Києві – 461, Вінниці – 52, Львові – 24, Харкові – 11, Дніпрі – 4, Рівному – 4, Чернівцях – 4, Чернігові – 4, Херсоні – 3, Білій Церкві та Броварах Київської області – 2, Світловодську Кіровоградської області – 1.

Для прикладу, технологічні порушення, які сталися у період з 01.11.2021 по 30.11.2021 та призвели до порушення режимів теплопостачання:

1. Джерела теплової енергії. Через значне зниження тиску у магістральних трубопроводах теплових мереж внаслідок втручання сторонніх осіб (мешканців будинку) в роботу внутрішньобудинкових теплових мереж було зупинено 2 котельні у м. Світловодськ Кіровоградської області. Більше доби без опалення перебували 34 житлові будинки та 1 заклад дошкільної освіти.

2. Магістральні теплові мережі. Через пошкодження трубопроводів теплової мережі на території котельні у м. Бровари Київської області майже добу без опалення перебували споживачі соціальної сфери: 19 житлових будинків та 1 заклад охорони здоров’я.

Через корозійне пошкодження трубопроводів на магістральних теплових мережах внаслідок вичерпання ресурсу, незадовільного технічного обслуговування та порушення щільності протягом доби без опалення перебували споживачі соціальної сфери:

3. Розподільчі теплові мережі. Через корозійне пошкодження трубопроводів на розподільчих теплових мережах внаслідок незадовільного технічного обслуговування та порушення щільності протягом доби без опалення перебували споживачі соціальної сфери:

4. Припинення електропостачання на джерела теплової енергії. Через пошкодження електричних мереж (причина - вплив сторонніх осіб і організацій) протягом доби без опалення перебували споживачі соціальної сфери:

5. Припинення водопостачання на джерела теплової енергії. Через проведення аварійних ремонтних робіт на водопроводі менше доби без опалення перебували 11 житлових будинків (2 випадки у м. Бахмач Чернігівської області).

6. Припинення газопостачання на джерела теплової енергії, в тому числі через виконання робіт на газопроводі, ГРП та інше. Через проведення аварійних ремонтних робіт на газопроводі персоналом РГК «Чернігівгаз» більше доби без опалення перебували 1 заклад дошкільної освіти та 1 заклад освіти (1 випадок у с. Киїнка Чернігівської області) та інші випадки.

Наразі усунення технологічних порушень  взято на контроль Держенергонаглядом. Усі недоліки усуваються суб’єктами відносин у сфері теплопостачання у найкоротші терміни.

Держенергонагляд фіксує всі порушення теплопостачання під час проведення та після завершення ОП. Також у межах своїх повноважень вживає всіх необхідних заходів для недопущення у майбутньому вищенаведених порушень та забезпечення безаварійного проходження наступного опалювального періоду 2022-2023 років.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Більше 100 учасників долучились до обговорення проєкту Закону України про криміналізацію поруше...

Прочитайте повну статтю

В інформаційному ресурсі «Міжархівний пошуковий портал» доступні понад 10 млн сканкопій докумен...

Прочитайте повну статтю

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь