Зустріч з генеральною директоркою Національного архіву Швеція пані Карін Острем Іко


Листопад 17
21:08 2021

12 листопада 2021 року Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов зустрівся з генеральною директоркою Національного архіву Швеція Карін Острем Іко.

За пропозицією шведської сторони консультації керівників державних архівних служб України та Королівства Швеція відбулися у форматі дискусії, у ході якої учасники обмінялися інформацією про стратегічні напрямки розвитку архівної справи в обох державах, що передбачає демократизацію діяльності державних архівів та її наближення до потреб користувачів, досвідом забезпечення доступу до архівних документів в режимі офлайн та онлайн, у т. ч. в період карантинних обмежень через поширення пандемії CОVID–19, створення електронних ресурсів, а також думками щодо архівів майбутнього.

Анатолій Хромов акцентував увагу на тому, що архівна галузь в Україні змінюється, стає більш відкритою та доступною для споживачів архівної інформації, чому сприяє збільшення темпів цифровізації архівних документів як власними силами архівістів, так і за допомоги партнерів як внутрішніх так і зовнішніх.

Карін Острем Іко зазначила, що ця зустріч, це перший крок до налагодження двостороннього міжвідомчого співробітництва, яке передбачатиме і стажування архівістів обох сторін, і обмін інформацією, і проведення спільних заходів у вигляді конференцій, семінарів.

Зі сторони Національного архіву Швеції участь у зустрічі взяли Анна-Карін Хермодссон, заступниця генеральної директорки Національного архіву Швеції та Йоханна Фріз Маркієвич, керівник відділу збереження архіву.

З української сторони учасниками дискусії були перший заступник Голови Державної архівної служби України Тетяна Ємельянова, начальник управління комунікацій Укрдержархіву Юлія Прилепішева, завідувачка кафедри архівознавства та спеціальних галузей історичної науки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор історичних наук, професор Марина Палієнко, директор Центрального державного архіву громадських об’єднань України Ольга Бажан та директор Центрального державного електронного архіву України Юрій Ковтанюк.

По завершенню консультацій делегація Національного архіву Швеції відвідала Центральний державний архів вищих органів влади України та Центральний державний історичний архів України, м. Київ.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь