Звіт за 14 – 18 жовтня 2024 року  


Жовтень 21
15:03 2024

З метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами на час оголошення воєнного стану за період з 14 по 18 жовтня 2024 року здійснено.

В рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів,  що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 № 902, та імунобіологічних препаратів, Порядок якого затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.10.2014 № 698:

– видано 1312 висновків про якість ввезених лікарських засобів та про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;

– опрацьовано 3 термінових повідомлення щодо лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів.

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів та медичних імунобіологічних препаратів».

Держлікслужбою було отримано 16 заяв про видачу дозволів на ввезення в Україну, вивезення з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Видано 6 дозволів на ввезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Розглянуто 43 заяви суб’єктів господарювання на отримання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів з яких 6 анульовано, видано 14 ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та 23 заяви залишено без розгляду.

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Наркотичні засоби. Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій підконтрольних речовин».

15 та 17 жовтня 2024 року відбулися чергові засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Видано ліцензій на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами – 6 суб’єктам господарювання, розширено господарську діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) – 1 суб’єкту господарювання, з оптової торгівлі лікарськими засобами – 1 суб’єкту господарювання, з роздрібної торгівлі лікарськими засобами – 51 суб’єкту господарювання, з електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами – 4 суб’єктам господарювання, анульовано ліцензій – 8 суб’єктам господарювання, 16 суб’єктам господарювання частково анульовані ліцензії.

Також, внесено зміни у додаток до ліцензії на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) у зв’язку із зміною переліку, із доповненням переліку лікарських засобів, дозволених до імпорту ліцензіату, зміною уповноважених осіб – 9 суб’єктам господарювання.

Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі «Оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім АФІ) ».

Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі «Оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім АФІ) ».

17 жовтня 2024 року  відбулося засідання робочої групи з питань ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів.    За результатами розгляду повідомлень про зміну даних, зазначених у заяві та документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів (промислового) прийнято рішення:

– внести зміни у додатки до ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів (промислового), у зв’язку зі зміною особливих умов провадження діяльності, 4 суб’єктам  господарювання.

Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення буде розміщено на сайті у розділі «Ліцензування виробництва лікарських засобів, крові та сертифікація».

Бережіть себе та своїх рідних! Віримо у Перемогу!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь