Сенсація

Звіт за 23 – 27 вересня 2024 року


Вересень 30
15:03 2024

З метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами на час оголошення воєнного стану за період з 23 по 27 вересня 2024 року здійснено.

В рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 № 902, та імунобіологічних препаратів, Порядок якого затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.10.2014 № 698:

– видано 1342 висновки про якість ввезених лікарських засобів та про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;

– опрацьовано 3 термінових повідомлення щодо лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів.

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів та медичних імунобіологічних препаратів».

Держлікслужбою було отримано 23 заяви про видачу дозволів на ввезення в Україну, вивезення з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, видано 63 дозволи на ввезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Розглянуто 39 заяв суб’єктів господарювання на отримання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з яких: 1 ліцензія розширена, 1 ліцензія анульована, видано 16 ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та 21 заяву залишено без розгляду.

Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Наркотичні засоби. Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій підконтрольних речовин».

24 та 26 вересня 2024 року відбулися чергові засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Розширено господарську діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами – 24 суб’єктам господарювання, з електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами – 2 суб’єктам господарювання, зупинено дію ліцензії – 2 суб’єктам господарювання, відновлено дію ліцензії – 1 суб’єкту господарювання, анульовано ліцензій – 5 суб’єктам господарювання, 10 суб’єктам господарювання частково анульовані ліцензії.

Також, внесено зміни у додаток до ліцензії на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) у зв’язку із зміною переліку, із доповненням переліку лікарських засобів, дозволених до імпорту ліцензіату – 4 суб’єктам господарювання.

Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі «Оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім АФІ) ».

Бережіть себе та своїх рідних! Віримо у Перемогу!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Представники ДСНС взяли участь у міжнародному семінарі з питань цивільного захисту ЄС

Прочитайте повну статтю

«Якщо важкого пораненого довезли до шпиталю, він повинен вижити», – лікар-хірург ДПСУ

Прочитайте повну статтю

Представники різних конфесій спільним молитовним заходом вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру

Прочитайте повну статтю

За свободу України віддав життя митник Ігор Кондратюк

Прочитайте повну статтю

Судові справи, які сформували правовий ландшафт приватизації, озвучили експерти

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 84 від 30 вересня...

Прочитайте повну статтю

Агітували співпрацювати з окупантами: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру представ...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь