Сенсація

Члени Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг провели зустріч з делегацією Green Deal Team of the Ukraine Service of the European Commission (DG NEAR)


Жовтень 18
12:04 2024

16 жовтня відбулась зустріч народних депутатів України-членів Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг з делегацією Green Deal Team of the Ukraine Service of the European Commission (DG NEAR).

Метою зустрічі було обговорення прогресу і визначення пріоритетів, пов’язаних з набуттям Україною членства в Європейському Союзі.

Під час обговорення низки важливих питань щодо адаптації до енергетичного acquis ЄС було зазначено, що цей процес має відбуватися одночасно із внутрішньою гармонізацією та систематизацією нормативно-правової основи регулювання енергетики. Відповідно до процесу переговорів для вступу - необхідне проведення оцінки відповідності законодавства, виділення пріоритетів та визначення дорожньої карти по 4 кластеру (Енергетика).

Також в ході дискусії членами Комітету були підняті питання стосовно стійкості енергетичної системи для проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 рр. та необхідної допомоги для України.

Народні депутати поінформували команду Green Deal стосовно прийнятих законодавчих ініціатив щодо виконання зобов’язань України відповідно до Угоди про Асоціацію та Договору про Енергетичне Співтовариство, а також подякували за надану допомогу Україні.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь