Денис Малюська та Олександр Банчук взяли участь у пленарному засіданні Робочої групи ОЕСР


Червень 14
15:15 2024

13-14 червня 2024 року Міністр юстиції України Денис Малюська та його заступник Олександр Банчук взяли участь у пленарному засіданні Робочої групи Організації економічного співробітництва та розвитку з питань хабарництва (WGB) в межах робочого візиту до м. Париж, Французька Республіка.

Учасники делегації підкреслили, що приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з підкупом іноземних державних посадових осіб у міжнародних ділових операціях (далі — Конвенція про боротьбу з хабарництвом) є важливим для України в контексті набуття членства в ОЕСР.

Під час візиту Денис Малюська та Олександр Банчук зустрілися з Джулією Фромхольц, Головою секретаріату WGB, керівником Антикорупційного відділу ОЕСР (DAF), Амелі де Моншалін, Послом Франції при ОЕСР та Крісом Басіурскі, Головою Робочої групи ОЕСР з питань хабарництва, керівником делегації Великобританії.

Міністр юстиції подякував Уряду Франції за надану підтримку Україні в умовах війни. Зокрема, йшлося про співпрацю в рамках Програми ОЕСР для України та проєктів підтримки, які сприяють наближенню до того дня, коли наша держава буде готова розпочати переговори про членство в Організації. Він підкреслив, що реформи, над якими працює Уряд України разом з ОЕСР, також сприяють інтеграції України до ЄС.

Денис Малюська відзначив підтримку, яку надають міжнародні партнери в контексті налагодження співпраці з Робочою групою ОЕСР з питань хабарництва (WGB) з метою досягнення Україною прогресу на шляху до повноцінного членства в Робочій групі. За його словами, протягом 2022-2023 років було проведено аналіз прогалин в українському законодавстві та розроблено відповідні зміни до нього.

Також Міністр юстиції поінформував партнерів про те, що Урядом України було розроблено нову концепцію та пакет законопроєктів у відповідності до ключових вимог Конвенції ОЕСР проти хабарництва. Він підкреслив, що до розробки вказаних ініціатив долучилися органи державної влади, представники бізнесу, громадянського суспільства та наукового співтовариства.

Довідково

У серпні 2022 року Україна подала запит на статус учасника Робочої групи і отримала його 28 лютого 2023 року після проходження попереднього оцінювання. З отриманням статусу учасника Україна зобов’язалась протягом 2 років завершити приведення законодавства у відповідність до Конвенції та пройти оцінювання відповідності для отримання статусу повноцінного члена і доступ до всіх інструментів групи.

ОЕСР є творцем загальноприйнятих стандартів у різних галузях. Саме тому приєднання до Робочої групи ОЕСР та імплементація Конвенції і відповідних стандартів матимуть такі переваги:

Крім того, Робоча група відповідальна  за дочірній проєкт спільно з НАБУ, в межах якого працює від моменту свого заснування – Антикорупційна мережа для країн Східної Європи та Центральної Азії (OECD/ACN), яка з одного боку здійснює моніторинг антикорупційних реформ відповідно до Стамбульського плану з боротьби проти корупції, а з іншого – проводить заходи (семінари, тренінги) для правоохоронців з країн Східного партнерства та Центральної Азії з питань боротьби з корупцією.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ольга Стефанішина: Дотримання європейських стандартів у сфері юстиції, свободи та безпеки — прі...

Прочитайте повну статтю

Український вогнеборець встановив світовий рекорд на Чемпіонаті світу рятувальників!

Прочитайте повну статтю

Вбиті цивільні та зруйновані будинки: поліція фіксує наслідки чергової атаки рф на Херсонщині

Прочитайте повну статтю

Історія інспекторки Служби освітньої безпеки Юлії Халімон

Прочитайте повну статтю

Донеччина: четверо жителів зазнали поранень внаслідок ворожих ударів росії

Прочитайте повну статтю

Співробітники підрозділів системи МВС проходять тренінг по створенню безбар’єрних просторів

Прочитайте повну статтю

"Від нашої роботи залежать життя людей": Дмитро Соловій з екіпажу "Білий янгол" про щоденний ри...

Прочитайте повну статтю

На усноісторичному клубі обговорили травмочутливі підходи до інтерв’ювання

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь