Сенсація

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикордонних громадах Сумщини


Вересень 18
21:11 2024

Поліцейський офіцер громади Альона Дядечко та її чоловік, водій групи забезпечення аварійно-рятувальних робіт ДСНС Олександр Дядечко, присвятили своє життя службі громаді та порятунку людей. Поліцейська та рятувальник працюють на Сумщині, забезпечуючи безпеку місцевих жителів, проводячи евакуацію та допомагаючи людям після обстрілів, попри постійні загрози та виклики війни.

Альона Дядечко, старший лейтенант поліції, працює поліцейським офіцером громади в Юнаківці, одному з найнебезпечніших районів Сумської області через постійну загрозу обстрілів і близькість доворожого кордону. Її завдання - дбати про безпеку, проводити  евакуації та підтримувати мешканців, допомагаючи їм подолати наслідки війни.

Одного дня минулого літа Альона шукала зниклих чоловіків у Юнаківці, які, на жаль, підірвалися на міні. Поліцейська не тільки професійно виконала свої обов’язки, а й проявила людяність, підтримуючи родину, яка втратила близьких. Вона стала щодня приїжджати до жінки, яка залишилася з маленьким хлопчиком, яким вона опікується. Згодом Альона стала хрещеною матір'ю для Єлісєя, даруючи йому частинку радості та підтримки в ці важкі часи.

Поліцейська займається евакуацією людей з прикордоння, організовуючи їхнє безпечне переміщення в більш спокійні райони. Але вона не лише забезпечує безпеку громадян під час евакуації, а також, при необхідності, надає тимчасовий прихисток у себе вдома.

Олександр Дядечко, сержант служби цивільного захисту, працює водієм у групі забезпечення аварійно-рятувальних робіт ДСНС у Сумській області. Він щодня рятує людей з-під завалів, допомагаючи ліквідувати наслідки ворожих обстрілів. Олександр згадує особливо важкі моменти, як-от удари по лікарні Білопілля на початку війни. 

Попри щоденні виклики, Альона та Олександр завжди підтримують одне одного. Їхній день починається зі спілкування — ритуалу, що допомагає їм зберігати зв’язок і мотивує продовжувати служити. Історія подружжя Дядечків демонструє, що навіть в умовах війни важливо не втрачати людяність та підтримувати один одного. Альона та Олександр продовжують і надалі оберігати життя і безпеку своїх земляків.Більше деталей їхньої історії відданості, професіоналізму та любові, що допомагає долати труднощі війни, дивіться у відеосюжеті.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь