Сенсація

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко взяв участь у форумі «Розвиток громад в умовах війни»


Жовтень 18
12:03 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на початку виступу на форумі «Розвиток громад в умовах війни»  подякував представникам Всеукраїнської асоціації громад за виконання важливої роботи. «У вас важливий напрямок в контексті євроінтеграції — це поєднання двох дуже важливих політик: це політика згуртованості, політика пов’язана з регіональним розвитком, і політика розвитку сільських територій. Ми розуміємо на цьому етапі, що ці дві політики дуже тісно йдуть поруч і неможливо говорити про регіональний розвиток без розвитку територій», — зазначив він.

Перший заступник під час виступу акцентував на кількох тезах: «Маємо дискутувати на тему повернення прийняття рішень та розв’язати це питання. Серед завдань також — переглянути формулу вирівнювання. Потрібно підсилювати регіональний рівень та підвищувати рівень спроможності в громадах».

Олександр Корнієнко також вважає суттєвим відновлення стратегічного планування на 5-10 років.

Під час форуму Всеукраїнська асоціація громад презентувала свої законодавчі пріоритети стосовно впливу різних сфер законодавчого регулювання на життя та функціонування територіальних громад. Тобто, це й бюджет, ресурси, соціальні питання, розвиток сільських територій, природні ресурси і робота з ними.

Олександр Корнієнко запропонував додати ще й правоохоронний вимір, адже відповідний Комітет Верховної Ради ухвалює також рішення, які їх стосуються.

Олександр Корнієнко також акцентував на розвитку громад, який є важливим розділом євроінтеграційної політики. «Маємо працювати над цим разом, наближаючись до найкращих практик і відповідного рівня ЄС», — зауважив він.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь