Понад 1,1 млн грн фінансових порушень та недоліків виявили вінницькі аудитори в одному з комунальних підприємств Тиврівської селищної ради


Листопад 11
12:59 2021

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тиврівської селищної ради.

За результатами ревізії виявлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни та недоліків на загальну суму понад 1,1 млн грн, з яких більш як 500 тис. грн – незаконні витрати та недоотримані доходи.

Зокрема, Центром витрачено майже 130 тис. грн коштів селищного бюджету на оплату спожитих орендарями комунальних послуг та енергоносіїв.

При відсутності законодавчо визначених підстав проведено донарахування розмірів посадових окладів керівному складу Центру, на що додатково спрямовано близько 100 тис. грн.

Поряд з цим Центром у 2019 та 2020 роках неефективно витрачено 515 тис. грн на придбання аналізаторів гематологічного, швидкості осідання еритроцитів та двох мобільних діагностичних комплексів, які на момент проведення ревізії не використовувалися. Більше того, на це обладнання нараховано понад 80 тис. грн амортизації, через що зменшено вартість активів Центру на дану суму.

За допущені порушення двох посадових осіб Центру притягнуто до матеріальної відповідальності, ще одну – звільнено із займаної посади.

Крім того, до об’єкта контролю застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства і зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати заходу державного фінансового контролю поінформовано Тиврівську селищну раду.

Матеріали ревізії надіслано на розгляд до Вінницького районного управління поліції ГУ НП у Вінницькій області.

Пресслужба Управління Північного офісу

Держаудитслужби у Вінницькій області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь