Слідчі Нацполіції оголосили про підозру у колабораціонізмі трьом високопосадовцям "лнр"


Вересень 24
21:03 2024

Поліцейські встановили, що на цих посадах зловмисники виконують організаційно-розпорядчі функції, повʼязані з діяльністю так званого міненерго лнр та підконтрольних підприємств паливно-енергетичного комплексу, розташованих на тимчасово окупованих територіях Луганської області — наприклад, напряму контролюють діяльність вугільних шахт і забезпечують взаємодію свого відомства з окупаційними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Крім того, один з заступників так званого міністра особисто організував взаємодію між «міненерго лнр» та ПАО «Росмережі», за результатами якої, згідно укладених договорів, до «міненерго лнр» було поставлено спецобладнання на загальну суму понад півмільярда рублів.

Задокументовано і доведено, що фігуранти приймають активну участь у створенні кадрового потенціалу для органів окупаційної влади на базі Луганського державного університету ім. Даля. Один з фігурантів особисто організовував та проводив псевдовибори до органів окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Слідчі Нацполіції наклали на майно фігурантів арешт і оголосили всім трьом про підозру за колабораційну діяльність (ч.5 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України), санкція якої передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування триває. Наразі проводяться подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення повного кола посадових осіб зазначених Міністерств та притягнення їх до відповідальності, а також збір доказової бази щодо скоєння останніми інших кримінальних правопорушень на тимчасово окупованій території Луганської області.

Заходи з викриття та документування колабораційної діяльності громадянами України, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом, здійснювались за оперативного супроводження Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Меліоративні заходи водогосподарських організацій Держрибагентства

Прочитайте повну статтю

Українські водойми отримали шанс відновити популяції риб завдяки систематичному зарибленню

Прочитайте повну статтю

Бета-тест програми Нацкешбек триває: українцям уже нараховано 23,6 млн грн

Прочитайте повну статтю

Зміна порядку виконання мирової угоди: що варто врахувати

Прочитайте повну статтю

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру у колабораціонізмі трьом високопосадовцям "лнр"

Прочитайте повну статтю

АРМА оголосило конкурс на пошук оцінювача та управителя 17 799 вагонів

Прочитайте повну статтю

«Україно-Польська Парламентська асамблея закликала міжнародних партнерів зняти всі обмеження на...

Прочитайте повну статтю

Понад мільярд гривень запропонували учасники е-торгів за п’ять нафтогазових лотів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь