«Україно-Польська Парламентська асамблея закликала міжнародних партнерів зняти всі обмеження на використання зброї, наданої Україні», - Віцеспікерка Олена Кондратюк (ДОКУМЕНТ)


Вересень 24
21:00 2024

Парламентська Асамблея України та Польщі ухвалила спільну декларацію. Про це повідомила Віцеспікера Верховної Ради України Олена Кондратюк. Як співголова Асамблеї вона підписала документ разом із Віцемаршалком Сейму Польщі Монікою Веліховською.

Зазначається, що депутати Українсько-Польської Парламентської асамблеї зустрілися у Варшаві на 13-й сесії з метою зміцнення парламентської співпраці наших країн на тлі триваючої повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Сторони, зокрема:

-           Підтверджують своє рішуче засудження неспровокованої, невиправданої та незаконної агресивної війни російської федерації проти України;

 -           Відзначають непохитну підтримку з боку Республіки Польща зусиль заради повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік;

 -           Визнають невід'ємне право України на самооборону, гарантоване статтею 51 Статуту ООН, як фундаментальне право кожної суверенної держави;

-           Відзначають налаштованість України на продовження курсу реформ та сталу підтримку Республіки Польща для України на її шляху до членства в Європейському Союзі та НАТО, що має вирішальне значення для майбутнього України. 

-           Підкреслюють, що Республіка Польща підтримує Формулу миру Президента України Володимира Зеленського як єдину, надійну основу майбутніх мирних переговорів. Польща також підтверджує своє співголовування (разом з Данією та Норвегією) у пункті 3 Формули миру «Енергетична безпека». 

-           Засуджують викрадення українських дітей з метою їх незаконного усиновлення та русифікації. Такі дії рф та Республіки Білорусь, що співпрацює з нею, є ганебним замахом на українську ідентичність, порушують Конвенцію ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, а також Конвенцію про права дитини, ініціатором якої була Республіка Польща.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Меліоративні заходи водогосподарських організацій Держрибагентства

Прочитайте повну статтю

Українські водойми отримали шанс відновити популяції риб завдяки систематичному зарибленню

Прочитайте повну статтю

Бета-тест програми Нацкешбек триває: українцям уже нараховано 23,6 млн грн

Прочитайте повну статтю

Зміна порядку виконання мирової угоди: що варто врахувати

Прочитайте повну статтю

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру у колабораціонізмі трьом високопосадовцям "лнр"

Прочитайте повну статтю

АРМА оголосило конкурс на пошук оцінювача та управителя 17 799 вагонів

Прочитайте повну статтю

«Україно-Польська Парламентська асамблея закликала міжнародних партнерів зняти всі обмеження на...

Прочитайте повну статтю

Понад мільярд гривень запропонували учасники е-торгів за п’ять нафтогазових лотів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь