Сенсація

Олена Шуляк: Українці наполягають на тому, що «зелений» перехід має стояти в основі стандартів та рішень щодо відновлення


Жовтень 21
12:04 2024

В Україні пройшли одні з наймасштабніших публічних консультацій на тему основних принципів відновлення в нашій державі. Наразі проведено три серії таких консультацій, до яких долучили максимальну кількість жителів громад, представників муніципалітетів, фахове середовище та представників міжнародних інституцій, які допомагають нам у відновленні, — повідомила голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

«Ми обрали 14 основних принципів стосовно відновлення, і найбільше учасники консультацій акцентували увагу саме на зеленому відновленні. Ми дуже багато говорили про ті екологічні виклики, з якими зіткнулася Україна під час повномасштабного вторгнення, і про перехід на альтернативні джерела енергії. Саме зелене відновлення, «зелений» перехід повинен стояти в основі, коли ухвалюватимуться ті чи інші стандарти та рішення щодо відновлення України», — зазначила політикиня.

Вона додала, що звіт із пропозиціями, отриманими під час публічних консультацій, спрямовано очільнику уряду.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь