В НАДС відбувся семінар «Управління якістю для успішної реформи державного управління»


Вересень 24
18:03 2024

Захід мав на меті дати всеосяжне уявлення про ключову роль загального управління якістю у просуванні трансформаційних реформ у державному секторі в Україні.

Власне на важливості впровадження Загальної схеми оцінювання (САF) в контексті євроінтеграційних кроків України наголосила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина. Відповідно до рекомендацій програми SIGMA з 2019 року в Україні здійснюється впровадження Загальної схеми оцінювання. Зокрема, Україна в особі НАДС отримала статус спостерігача в Робочій групі національних кореспондентів CAF, а Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу – статус Українського національного ресурсного центру CAF.

Крім цього, Голова Агентства розповіла про роботу НАДС та Центру адаптації щодо методичної та інформаційної підтримки впровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади на центральному та місцевому рівнях. Так, підготовлено Методичні рекомендації щодо проведення обстеження системи управління якістю міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, розроблено програми підвищення кваліфікації та онлайн-курс, а також проводяться відповідні навчання.

Мартінш Кріевінш, ОЕСР/SIGMA, старший радник з питань політики, регіональний менеджер Східного регіону Європейської політики сусідства, національний менеджер в Україні, розповів про Принципи SIGMA та реформа державного управління. Грачик Ярмолаян, регіональний менеджер проекту «Реінжиніринг державних послуг у країнах Східного партнерства», зупинився на питаннях реінжинірингу державних послуг у країнах Східного партнерства. Мартін Плуїм, Програмний директор EIPA, окреслив питання роботи EIPA, EUPAN та Європейського ресурсного центру CAF. Нік Тійс, старший радник з питань політики SIGMA/ОЕСР та Тіхана Пузич, заступник голови Європейського ресурсного центру CAF, EIPA розповіли про  загальну схему оцінювання, її методологію та переваги. Марина Канавець, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, детально зупинилася на питанні стану впровадження CAF в Україні.

Завдяки змістовним презентаціям та інтерактивним сесіям учасники отримали інформацію щодо оптимізації практик управління та покращення надання послуг, а також щодо подальших кроків, передбачених Стратегією реформування державного управління. Крім цього, учасники мали можливість ознайомитися з інноваційними стратегіями та кращими практиками, спрямованими на покращення якості державних послуг, підвищення рівня задоволеності користувачів та працівників, а також управління ефективністю діяльності, що відповідає цілям Європейського Союзу.

Додамо, що захід, організовано Національним агентством України з питань державної служби та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у співпраці з ОЕСР/SIGMA та Регіональним фондом GIZ «Адміністративна реформа у країнах Східного партнерства».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Понад мільярд гривень запропонували учасники е-торгів за п’ять нафтогазових лотів

Прочитайте повну статтю

Микола Рудик: За виготовлення і використання підроблених посвідчень водія передбачена криміналь...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Мішені для російських бомб – житловий будинок, хлібозавод, стадіон

Прочитайте повну статтю

Харків під ударами ворожих КАБів: До ліквідації наслідків залучено понад 50 вогнеборців

Прочитайте повну статтю

До уваги зацікавлених осіб! На кордоні з Республікою Молдова можливі затримки руху транспорту

Прочитайте повну статтю

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з клієнтами

Прочитайте повну статтю

ВРП змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецьк...

Прочитайте повну статтю

Перший паспорт у 46 років

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь