Сенсація

Безпека та партнерство: Ігор Клименко взяв участь у засіданні Міністрів внутрішніх справ країн G7


Жовтень 03
18:12 2024

Сьогодні, 3 жовтня, в Італії відбулась зустріч Міністрів внутрішніх справ «Великої сімки». Очільник МВС України Ігор Клименко взяв участь у засіданні в онлайн-форматі. Сторони обговорювали питання партнерства та безпекових проєктів на фоні повномасштабного вторгнення росії в Україну.

На початку зустрічі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подякував партнерам за запрошення, а також за незмінну увагу та підтримку нашої держави, яка вже понад 2 роки дає відсіч агресору. Глава МВС розповів, що за цей час слідчі поліції зафіксували більш як 128 тис. воєнних злочинів окупантів на території України:

Ігор Клименко зазначив, що енергетична інфраструктура залишається пріоритетною ціллю для ворога, саме тому МВС постійно вдосконалює алгоритми дій у разі атак рф у зимовий період. Зокрема, Глава відомства розповів про облаштування 750 «Пунктів Незламності», у разі потреби МВС готове до облаштування ще 450 таких пунктів.

Глава МВС розповів про безпекову архітектуру в навчальних закладах України – цивільний захист, техногенну, пожежну безпеку та контроль доступу до прилеглої до школи території. Також Ігор Клименко поінформував партнерів про проєкт «Служба освітньої безпеки» у межах якого до кінця 2024 року близько 2 тисяч шкіл матимуть власного поліцейського, який захищатиме учнів та педагогічний колектив.

Окремо сторони обговорили питання контролю за обігом зброї. Міністр внутрішніх справ наголосив, що підрозділи системи МВС ретельно відстежують та запобігають випадкам незаконного використання зброї та боєприпасів на території України, а також вживають заходів та забезпечують облік зброї, виданої на початку вторгнення. Принагідно Глава відомства відзначив результативність співпраці з партнерами з ЄС та Європолом у питанні недопущення контрабанди зброї з України до європейських держав.

Також Міністр внутрішніх справ обговорив з партнерами з G7 питання реабілітації бійців, які повертаються із фронту. Ігор Клименко наголосив, що комплексна, всебічна підтримка та реабілітація – це пріоритет МВС:

Наприкінці зустрічі Ігор Клименко подякував усім присутнім за конструктивний діалог та зазначив, що підрозділи системи МВС мають унікальний досвід у питанні розмінування, документування воєнних злочинів, протидії кіберзлочинності, роботі на місцях обстрілів та евакуації цивільних із небезпечних районів і готові ділитися цим з іншими країнами.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Надія Ситник: Інспектори СОБ та рятувальники з початку навчального року провели понад 13 тисяч...

Прочитайте повну статтю

Обстріл прикордоння Чернігівщини - троє загиблих, з яких одна - дитина

Прочитайте повну статтю

Безпека та партнерство: Ігор Клименко взяв участь у засіданні Міністрів внутрішніх справ країн ...

Прочитайте повну статтю

Дві скрипки 18-19 століть залишаться в Україні: митники не випустили їх за кордон

Прочитайте повну статтю

Держмитслужба оголошує конкурс із визначення уповноваженого банку, через який будуть здійснюват...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 86 від 3 жовтня 20...

Прочитайте повну статтю

На Рівненщині судитимуть лікаря, який ставив фіктивні діагнози «ухилянтам»

Прочитайте повну статтю

«EMMAKRIS III» та інші 9 суден отримали управителя: АРМА підписало договори

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь