Сенсація

Оголошення про призначення судового засідання з розгляду апеляційної скарги політичної партії "НАШ КРАЙ" за позовом Міністерства юстиції України про заборону діяльності політичної партії


Жовтень 03
18:03 2024

Міністерство юстиції повідомляє, що судове засідання з розгляду апеляційної скарги політичної партії «НАШ КРАЙ» на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.06.2024 у справі № П/857/6/24 за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «НАШ КРАЙ», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача – Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партії, відбудеться 09.10.2024 о 10:30 у приміщенні Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп. 5.

УХВАЛА

01 жовтня 2024 року

м. Київ

справа №П/857/6/24

адміністративне провадження №А/990/14/24

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача – Радишевської О.Р.,

суддів – Жука А.В., Кашпур О.В., Мацедонської В.Е., Уханенка С.А.,

перевіривши матеріали апеляційної скарги Політичної партії «Наш край» на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19 червня 2024 року у справі за позовом Міністерства юстиції України до Політичної партії «Наш край», за участю третьою особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Служби безпеки України – про заборону діяльності політичної партії,

УСТАНОВИВ:

У травні 2024 року Міністерство юстиції України (далі– позивач) звернулося до Восьмого апеляційного адміністративного суду як суду першої інстанції із позовом до Політичної партії «Наш край» (далі – відповідач,  ПП «Наш край»), за участю третьою особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Служби безпеки України – з вимогами:

– заборонити діяльність ПП «Наш край» (код ЄДРПОУ: 37724082, юридична адреса: вул. Велика Житомирська, 30, м. Київ);

– передати майно, кошти на інші активи політичної партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19 червня 2024 року позов задоволено.

09 липня 2024 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшла апеляційна скарга ПП «Наш край» на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19 червня 2024 року.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09 липня 2024 року справу №П/857/6/24 передано на розгляд колегії у складі: судді-доповідача Кашпур О.В., суддів Прокопенка О.Б., Уханенка С.А.

Ухвалою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 09 липня 2024 року задоволено заяви про самовідвід суддів Кашпур О.В., Прокопенка О.Б., Уханенка С.А., який був заявлений з підстав помилки при автоматизованому розподілі, внаслідок якої визначено неправильній кількісний склад колегії суддів.

За наслідками повторного автоматизованого розподілу від 15 липня 2024 року справу передано на розгляд колегії суддів у складі: судді-доповідача Смоковича М.І., суддів Білак М.В., Загороднюка А.Г., Мацедонської В.Е., Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвалою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 16 липня 2024 року задоволені заяви суддів Смоковича М.І., Білак М.В., Загороднюка А.Г., Мацедонської В.Е., Мельник-Томенко Ж.М. про самовідвід через помилку під час повторного автоматизованого розподілу.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16 липня 2024 року справу було передано на розгляд колегії суддів у складі: судді-доповідача Прокопенка  О.Б., суддів Кашпур О.В., Мацедонської В.Е., Смоковича М.І., Уханенка С.А.

Ухвалою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 18 липня 2024 року відкрито апеляційне провадження за вказаною апеляційною скаргою.

Ухвалою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 31 липня 2024 року закінчено   підготовчі   дії та призначити справу до апеляційного розгляду.

У зв`язку з ухваленням Вищою радою правосуддя рішення від 24 вересня 2024 року №2777/0/15-24 «Про звільнення Прокопенка О. Б. з посади судді Верховного Суду у зв`язку з поданням заяви про відставку», згідно з наказом Голови Верховного Суду від 24 вересня 2024 року № 1937/0/5-24 «Про відрахування судді Прокопенка О. Б. зі штату Верховного Суду», призначений повторний автоматизований розподіл справи №П/857/6/24.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30 вересня 2024 року справу було передано на розгляд колегії суддів у складі: судді-доповідача Радишевської О.Р., суддів Жука А.В., Кашпур О.В., Мацедонської В.Е., Уханенка С.А.

Відповідно до частини другої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) в разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Абзацом 2 частини чотирнадцятої статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Керуючись статтями 31, 35, 241, 248, 262, 289-3 КАС України, Суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження адміністративну справу за позовом за позовом Міністерства юстиції України до Політичної партії «Наш край», за участю третьою особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Служби безпеки України – про заборону діяльності політичної партії.

Призначити справу до апеляційного розгляду на 09 жовтня 2024 року о 10:30 год у приміщенні Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп. 5.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не може бути оскаржена.

Суддя-доповідач                                                                        О.Р. Радишевська 

Судді                                                                                                    А.В. Жук

                                                                                                          О.В. Кашпур

                                                                                                          С.А. Уханенко

                                                                                                         В.Е. Мацедонська

01.10.2024 № П/857/6/24/45775/24

провадження № А/990/14/24

Позивач (Заявник):

Міністерство юстиції України

вул. Городецького архітектора, 13,м. Київ,01001

vdmk@minjust.gov.ua

ПОВІСТКА ПРО ВИКЛИК

Верховний Суд цією повісткою викликає Вас для участі в судовому засіданні з розгляду апеляційної скарги Політичної партії «Наш край» на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19 червня 2024 року у справі за позовом Міністерства юстиції України до Політичної партії «Наш край», за участю третьою особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Служби безпеки України – про заборону діяльності політичної партії.

Судове засідання відбудеться 09.10.2024 о 10:30 за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп. 5 (головуючий суддя - Радишевська О.Р.)

Верховний Суд зобов’язує учасників справи повідомити про наявність поважних причин неможливості прибуття до суду.

Верховний Суд роз’яснює, що відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття в судове засідання учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце апеляційного розгляду, не перешкоджає судовому розгляду справи.

Верховний Суд зобов’язує особу, яка одержала повістку у зв’язку з відсутністю адресата, за першої можливості вручити її адресату.

Секретар судового засідання                                                                                                       Вадим ВОЛОЩУК

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Надія Ситник: Інспектори СОБ та рятувальники з початку навчального року провели понад 13 тисяч...

Прочитайте повну статтю

Обстріл прикордоння Чернігівщини - троє загиблих, з яких одна - дитина

Прочитайте повну статтю

Безпека та партнерство: Ігор Клименко взяв участь у засіданні Міністрів внутрішніх справ країн ...

Прочитайте повну статтю

Дві скрипки 18-19 століть залишаться в Україні: митники не випустили їх за кордон

Прочитайте повну статтю

Держмитслужба оголошує конкурс із визначення уповноваженого банку, через який будуть здійснюват...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 86 від 3 жовтня 20...

Прочитайте повну статтю

На Рівненщині судитимуть лікаря, який ставив фіктивні діагнози «ухилянтам»

Прочитайте повну статтю

«EMMAKRIS III» та інші 9 суден отримали управителя: АРМА підписало договори

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь